Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum beneficiem de scutirea indirecta de accize?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Sep. 2013 Exclusiv

Pentru a vedea ce procedura urmam pentru a beneficia de scutirea indirecta de accize, vom analiza cazul unei societati care doreste, conform art. 206^58 din Codul fiscal, sa beneficieze de scutirea indirecta pentru utilizarea ca element al produselor semifabricate pentru producerea de alimente cu ori fara crema, cu conditia ca in fiecare caz concentratia de alcool sa nu depaseasca 8,5 litri de alcool pur la 100 kg de produs ce intra in compozitia ciocolatei si 5 litri de alcool pur la 100 kg de produs ce intra in compozitia altor produse.


Termenul de depunere este 25 ale lunii urmatoare a consumului de alcool. Vom stabili carei directii din cadrul ANAF ne adresam si care este procedura de restituire a accizelor.

Procedura restituirii accizei este reglementata de pct. 111 alin. (44) din HG 44/2004, privind normele de aplicare pentru art. 206^58 din Codul fiscal, dupa cum urmeaza:

"Pentru restituirea accizelor, utilizatorii vor depune lunar, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se solicita restituirea, la autoritatea fiscala teritoriala, cererea de restituire de accize, insotita de:

a) copia facturii de achizitie a alcoolului etilic si/sau a produsului alcoolic ori copia avizului de insotire pentru alcoolul etilic partial denaturat in cazul antrepozitarilor autorizati care functioneaza in sistem integrat. In cazul operatorului economic,  autorizat ca destinatar inregistrat va prezenta dovada achizitiei in regim suspensiv, reprezentata de documentul administrativ electronic si raportul de receptie aferent, iar in cazul importului, declaratia vamala de import;

b) dovada platii accizelor catre furnizor, constand in documentul de plata confirmat de banca la care utilizatorul are contul deschis, sau dovada platii accizelor la bugetul de stat, in cazul antrepozitarilor autorizati care functioneaza in sistem integrat, a destinatarilor inregistrati si a operatorilor economici care au realizat operatiuni proprii de import;

c) dovada cantitatii utilizate in scopul pentru care se acorda scutirea, constand intr-o situatie centralizatoare a cantitatilor efectiv utilizate si a documentelor aferente."

Formularul de depus este "Cerere de restituire de accize - cod 321", aprobat prin OMEF 420/2007.

Aceasta cerere  se depune de catre utilizatorii produselor supuse accizelor armonizate, pentru care se acorda scutire indirecta la unitatea ANAF la care este arondat acest contribuabil.


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum beneficiem de scutirea indirecta de accize?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016