Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Inregistrarea contractului la ANAF in cazul serviciilor prestate in strainatate. Studiu de caz cu Irina Dumitrescu

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Iun. 2020 Exclusiv
Tags: inregistrare contract de munca la anaf, servicii prestate in strainatate

Dorim sa incheiem un contract de consultanta cu o persoana juridica (PFA) din India. Contractul prevede ca acesta sa caute si sa ne propuna pentru import produse farma. Pentru acesta am acceptat sa ii platim o suma fixa pe luna si, in caz de reusita, un comision de succes calculat la valoarea achizitiilor facute din India. Activitatea prestatorului se desfasoara pe teritoriul Indiei. Dorim sa achizitionam produse fabricate in India. Acest contract trebuie inregistrat in Romania la Ministerul de Finante?

Raspunsul consultantului fiscal Irina Dumitrescu: 
 
Art. 8 alin. (8) din Codul fiscal stabileste:
 
Persoanele juridice romane, persoanele fizice rezidente, precum si persoanele juridice straine care desfasoara activitate in Romania printr-un sediu permanent/sediu permanent desemnat, beneficiare ale unor prestari de servicii de natura activitatilor de lucrari de constructii, montaj, supraveghere, consultanta, asistenta tehnica si orice alte activitati, executate de persoane juridice straine sau fizice nerezidente pe teritoriul Romaniei, au obligatia sa inregistreze contractele incheiate cu acesti parteneri la organele fiscale competente, potrivit procedurii instituite prin ordin al presedintelui A.N.A.F. Contractele incheiate pentru activitati desfasurate in afara teritoriului Romaniei nu fac obiectul inregistrarii potrivit prezentelor dispozitii. Pentru incadrarea ca sediu permanent a unui santier de constructii sau a unui proiect de constructie, ansamblu ori montaj sau a activitatilor de supraveghere legate de acestea si a altor activitati similare se vor avea in vedere data de incepere a activitatii din contractele incheiate sau orice alte informatii ce probeaza inceperea activitatii. Perioadele consumate pentru realizarea unor contracte conexe care sunt legate in mod direct cu primul contract ce a fost executat se adauga la perioada care s-a consumat la realizarea contractului de baza.
 
Asadar, intrucat serviciile nu sunt prestate pe teritoriul Romaniei societatea nu are obligatia sa inregistreze acest contract la ANAF pe baza formularului 017.
 
Insa, chiar daca cele doua servicii (consultanta si comision) sunt prestate in afara Romaniei acestea intra in sfera impozitului pe veniturile nerezidentilor conform art. 223 alin. (1) lit. f) si i) din Codul fiscal urmand ca societatea sa isi indeplineasca obligatiile privind impozitul retinut la sursa conform Titlului VI din Codul fiscal (sau conventiei de evitare a dublei impuneri – daca beneficiarul prezinta certificatul de rezidenta fiscala si impozitul nu este suportat de catre platitorul de venit).


Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Inregistrarea contractului la ANAF in cazul serviciilor prestate in strainatate. Studiu de caz cu Irina Dumitrescu":
Rating:

Nota: 3.9 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016