Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Atentie! Ultima zi pentru platile anticipate aferente trimestrului III 2015

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 24 Sep. 2015 Exclusiv
Tags: platile anticipate, impozit pe venit, 25 septembrie, activitati indepedente

In randurile de mai jos, informam persoanele fizice organizate ca intreprinderi individuale, intreprinderi familiale, persoane fizice autorizate, care realizeaza venituri din activitati independente (comerciale, prestari servicii), precum si din profesii libere si cei care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor, indiferent daca sunt impusi in sistem real sau la norma de venit, ca au obligatia sa efectueze plati anticipate in contul impozitului pe venit aferent trimestrului III 2015.


De asemenea, contribuabilii care desfasoara activitati independente sau profesii libere vor plati la unitatea fiscala de domiciliu al contribuabilului: contributia de asigurari sociale (CAS) in cota de 26,3 % si contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS) in cota de 5,5% reprezentand platile anticipate aferente trimestrului III 2015.

Conturile in care se incaseaza impozitul pe venit si contributiile sunt:

- 20.03.01.01 "Impozit pe venituri din activitati independente"

- 22.21.03.12 "Contributii de asigurari sociale de stat" datorate de persoane care realizeaza venituri din activitati independente, activitati agricole si asocieri fara personalitate juridica;

- 26.21.05.03.02 "Contributii de asigurari sociale de sanatate" datorate de persoane care realizeaza venituri din activitati independente si alte activitati si persoanele care nu realizeaza venituri.

De retinut!

Contribuabilii mentionati mai sus vor plati impozitul pe venit si contributiile sociale pana vineri, 25 septembrie a.c., la trezoreria de care apartine unitatea fiscala in raza careia au domiciliul.

Sursa: AJFP Valcea

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Atentie! Ultima zi pentru platile anticipate aferente trimestrului III 2015":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016