Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Entitati care au obligatia raportarii catre ONPCSB. Cand se depune declaratia privind spalarea banilor?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Mai. 2021 Exclusiv
Tags: raportare catre onpcsb, declaratia privind spalarea banilor

Avem obligatia depunerii declaratiei privind spalarea banilor, conform legii 129/2019 art.5, lit. i)? Noi producem usi si ferestre de metal, cod CAEN: 2512, facem tranzatii, dar pe luna depasim 10000 euro.

Raspunsul consultantului fiscal Elena Ionescu: 


Potrivit prevederilor art 23 alin (1) din Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea si combaterea spalarii banilor si finantarii terorismului, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, in categoria entitatilor raportoare sunt cele enumerate la lit. i) si anume: i)alte entitati si persoane fizice care comercializeaza, in calitate de profesionisti, bunuri sau presteaza servicii, in masura in care efectueaza tranzactii in numerar a caror limita minima reprezinta echivalentul in lei a 10.000 euro, indiferent daca tranzactia se executa printr-o singura operatiune sau prin mai multe operatiuni care au o legatura intre ele.
 
Sunt considerati profesionisti toti aceia care exploateaza o intreprindere, persoane fizice sau juridice.

Tranzactiile cu numerar mai mari de 10.000 euro trebuie raportate in termenul standard de 24 ore de la aparitia acestora.
De retinut este ca tranzactiile efectuate prin banci sau prin alte institutii financiare se raporteaza de catre acestea si nu de entitatea care efectueaza tranzactiile.
Incadrarea in sfera entitatilor prevazute la art. 5 lit. i) din Legea nr. 129/2019 inseamna ca societatea dobandeste calitatea de entitate raportoare doar atunci cand sunt indeplinite conditiile mentionate referitoare la nivelul tranzactiilor in numerar si conditiile in care societatea cunoaste, suspecteaza sau are motive rezonabile sa suspecteze ca bunurile provin din savarsirea de infractiuni sau au legatura cu finantarea terorismului.
 
In functie de natura si dimensiunea activitatii desfasurate, conducerea societatii are obligatia sa desemeze una sau mai multe persoane care au responsabilitati in relatia cu ONPCSB, stabilind natura si limitele de responsabilitate pentru respectivele persoane, daca este cazul.
 
Rezulta ca, o societate cu activitate de productie care realizeaza venituri lunare de peste limita echivalentului in lei a 10.000 euro, iar tranzactiile respective se adreseaza unor clienti diferiti, sunt derulate pe baza de contracte si in mare parte prin banci, nu este obligata sa desemneze o persoana responsabila cu transmiterea informatiilor catre ONPCSB, daca nu suspecteaza si nu are motive sa considere ca relatiile derulate intre ea si partenerii respectivi au legatura cu activitati infractionale.



Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Entitati care au obligatia raportarii catre ONPCSB. Cand se depune declaratia privind spalarea banilor?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016