Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Banii din fotbal aduc si fericire!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Iun. 2008

15 milioane de euro incasari suplimentare la buget numai din impozit pe venit si TVA, contributii sociale mai mari cu 20 de milioane de euro, aceasta este reteta organizarii de catre Elvetia a ...

15 milioane de euro incasari suplimentare la buget numai din impozit pe venit si TVA, contributii sociale mai mari cu 20 de milioane de euro, aceasta este reteta organizarii de catre Elvetia a Campionatului European de fotbal. Cheltuielile facute de turistii straini vor avea un efect pozitiv asupra balantei de plati in valoare de 175 de milioane de euro.

Chiar daca statul a contribuit cu putine fonduri, va beneficia de incasari suplimentare prin impozitarea turismului, bugetului competitiei si activitatii de extindere a stadioanelor. In total, economia Elvetiei beneficiaza suplimentar ca urmare a acestui eveniment de o cifra de afaceri de 335 de milioane de euro, din care valoarea adaugata neta ar fi de aproximativ 200 de milioane de euro.

Majoritatea provin din intesificarea activitatii economice, a consumului, serviciilor si telecomunicatiilor. In plus, se vor crea aproximativ 3.790 de noi slujbe cu caracter permanent. Economistii austrieci care lucreaza pentru guvernul de a Viena se asteapta, la randul lor la un efect pozitiv al organizarii Campionatului European in valoare de 321 miloane euro, echivalentul a 0,15% din PIB. In plus, cheltuielile nete suplimentare ale populatiei autohtone si turistilor straini vor fi de 263 milioane euro, iar 15.000-20.000 (10.000 numai in domeniul hotelier) de noi locuri de munca vor fi create cu acest prilej.

Chiar daca jumatate dintre ele au un caracter temporar, vor contribui si acestea la cresterea economica, efectul suplimentar cumulat ajungand undeva intre 0,2-0,3% din PIB. Pe total, evenimentul va genera o cifra neta de afaceri de 1,132 miliarde euro si o valoare adaugata neta de 640 milioane de euro. Poate ca Guvernul Romaniei ar fi trebuit sa se gandeasca si el la organizarea unui turneu final in tara noastra, nu de alta, dar Polonia s-a asociat cu Ucraina pentru organizarea Campionatului European din 2012.

Iar UEFA pare dispusa sa trimita evenimente importante spre estul continentului. Finala Champions League de la Moscova din acest an este cea mai buna dovada. Pe langa cresterea economica pe care un astfel de eveniment o aduce, am avea si noi stadioane pe care sa putem juca in Champions League. Asta daca nu se vor da contractele tot catre clientii politici!

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Banii din fotbal aduc si fericire!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016