Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Contabilitate non-transfer

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 12 Mai. 2011

Societatea Alfa SRL din Romania, inregistrata in scopuri de TVA, primeste spre prelucrare materii prime sub forma de tesaturi, din care efectueaza costume. Materia prima este pusa la dispozitie de ...

Societatea Alfa SRL din Romania, inregistrata in scopuri de TVA, primeste spre prelucrare materii prime sub forma de tesaturi, din care efectueaza costume. Materia prima este pusa la dispozitie de societatea Beta - inregistrata in scopuri de TVA in Italia - si este transportata din Italia in Romania, iar, ulterior prelucrarii, societatea din Italia primeste costumele. Societatea din Romania factureaza manopera. Care este in acest caz monografia contabila?

Raspuns:
Operatia descrisa este o operatie de non-transfer prevazuta la art. 128 alin. (12) din Codul fiscal. In esenta, operatia nu presupune un schimb de proprietate, ci o prelucrare a bunurilor trimise dintr-un stat tert in alt stat tert, cu restituire dupa prelucrare in statul de origine al bunurilor.

Societatea din Romania are obligatia inregistrarii in Registrul Operatorilor Intracomunitari, iar pentru manopera va emite factura in regim de scutire de TVA. Acest lucru este posibil avand in vedere reglementarile fiscale ce stabilesc ca loc al prestarii de servicii locul unde beneficiarul inregistrat in scopuri de TVA are sediul activitatii sale economice.

Receptia materialelor supuse prelucrarii se inregistreaza in debitul contului extrabilantier  8032 Valori materiale primite spre prelucrare sau reparare.

Pe masura transformarii tesaturilor in costume, se va credita contul 8032, astfel ca, la terminarea procesului de prelucrare, contul va fi soldat.

Din punctul de vedere al evidentei fiscale, intrarea, consumul si restituirea bunurilor prelucrate se reflecta in Registrul Non-transferurilor.

Emiterea facturii de prestare de serviciu se efectueaza prin articolul contabil:

4111 Clienti = 704 Venituri din servicii prestate.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Contabilitate non-transfer":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016