Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Deprecieri creante clienti

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Mai. 2011

Studiu de cazContextul economic din ultimii ani conduce la din ce in ce mai multe situatii cand vanzatorul este in imposibilitate de incasare integrala a creantei.OMFP nr. 3055/2009 privind ...

Studiu de caz

Contextul economic din ultimii ani conduce la din ce in ce mai multe situatii cand vanzatorul este in imposibilitate de incasare integrala a creantei.
OMFP nr. 3055/2009 privind contabilitatea obliga operatorul economic la prezentarea in situatiile financiare a creantei la valoarea probabila de incasat. Acest lucru presupune ca societatea sa stabileasca cu celeritate riscul de neincasare a unei facturi, iar in cazul in care exista, sa estimeze cat din factura se poate incasa.

Societatea Alfa livreaza, in ianuarie 2011, catre clientul Beta productie proprie in valoare de 100.000 lei plus TVA, in urmatoarele conditii de plata: 50% la livrare si 50% in termen de  90 de zile de la livrare.

Inregistrari contabile:

4111 Clienti = 701 Venituri din vanzarea produselor finite cu suma de 100.000 lei

4111 Clienti = 4427 TVA colectata cu suma de 24.000 lei

Clientul nu efectueaza nicio plata la termenele stabilite, iar societatea incepe procedura recuperarii silite a creantei.

Pana la 31 decembrie 2011 societatea nu incaseaza nicio creanta de la client, se afla in procedura infatisarii in fata instantei de judecata, iar societatea apreciaza ca aceasta creanta este nerecuperabila.

La data de 31 decembrie 2011, se efectueaza urmatoarele inregistrari:

6814 Cheltuieli de exploatare privind ajustarile pentru deprecierea activelor circulante =  491 Ajustari pentru deprecierea creantelor – clienti cu suma de 124.000 lei

In acelasi timp, se face inregistrarea trecerea din categoria de clienti in categoria de clienti incerti: 4118 Clienti incerti sau in litigiu =  4111 Clienti cu suma de 124.000 lei

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Deprecieri creante clienti":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016