Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Editorialul zilei: Pianul de la parter

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Nov. 2009
Tags: florin campeanu

Sfarsit de saptamana! Probabil ca va asteptati sa scriu despre noul patriarh, despre pensiiile private, despre muzica, despre cum va fi vremea (pe coduri, desigur) sau despre cum (nu) avanseaza ...

Sfarsit de saptamana! Probabil ca va asteptati sa scriu despre noul patriarh, despre pensiiile private, despre muzica, despre cum va fi vremea (pe coduri, desigur) sau despre cum (nu) avanseaza constructia autostrazilor. Dar nu! Voi scrie despre pianul de la parter.

Acum 3 ani, mi-am luat jucariile si am plecat pentru ca locuiam sub apartamentul unui... ciudat. Adi Minune si Sorinel nu-stiu-care la 4 dimineata, slujbe religioase la casetofon, la 5, mers cu role prin casa la ora 6 si, peste toate, gresie in tot apartamentul. Se auzea si cand cineva deasupra respira putin mai sacadat. In fine, am plecat si ne-am mutat la... ultimul etaj, adica 4. Si de atunci dorm linistit noaptea. Si simt ca Romania este altfel. De ce?

(si) Pentru ca in fiecare sambata dimineata, de aproape 3 ani, cu o precizie nemteasca, de la parter se aud acorduri de pian. Initial am crezut ca este cine stie ce CD, dar am aflat, facand cercetari discrete printre vecini, ca este vorba de o reprezentatie live. Fata cea mare a vecinului de la parter, un barbat ce trage din greu sa-si intretina familia, ia lectii de pian!

In Romania anului 2007, stirea poate parea neverosimila, dar chiar asa e! De la "In casuta din padure, aveau casa 2 pitici..." a trecut, in 10-12 luni, la Chopin si Clayderman. Invata foarte repede, dar si studiaza 3-4 zile pe saptamana, cate 2 ore, cu un profesor de pian. Si stiti care este cea mai tare chestie? Cantatul ei la pian nu ma enerveaza absolut deloc (e si la ore rezonabile, recunosc). Din contra, ma bucur ca locuiesc intr-un bloc in care cineva exerseaza la acest instrument... cult.

In ciuda tuturor culturilor si subculturilor superficiale promovate de paturi sociale pentru care tranzitia a insemnat si o trecere de la cultura la incultura, intr-un bloc din Drumul Taberei, o fetita invata sa cante la pian. Parintii ei cred cu tarie ca pianul ii va deschide alte porti in viata, ca ii va oferi o noua perspectiva asupra existentei.


Ii felicit de fiecare data cand ii vad pentru ca au acest crez. Cine spunea ca in Romania va rezista doar muzica aceea de-se-asculta-cu-geamurile-deschise-si-difuzoarele-date-la-maximum?

Florin Campeanu

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Editorialul zilei: Pianul de la parter":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016