Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Eliminarea subventiilor la caldura a crescut vanzarile de termopane

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 22 Aug. 2011 Exclusiv
Tags: lucrari renovare, ferestre termopan, economii energie

In primele sase luni ale anului, au fost achizitionate ferestre de tip termopan in valoare de peste 154 de milioane de euro pentru inlocuirea ferestrelor din peste 220.000 de apartamente la nivel national. De asemenea, a fost inregistrata o crestere a numarului de apartamente renovate in aceasta perioada, aceasta fiind de 8% fata de primul semestru din 2010, cand au fost inlocuite ferestrele din 202.000 de apartamente. Se considera ca aceasta crestere este produsa si de eliminarea subventiilor la caldura.

Potrivit celor care activeaza in acest domeniu, lucrarile de renovare au ca principal motiv economia pe care o realizeaza acestia prin inlocuirea ferestrelor. In plus, aceste lucrari de reamenajare sunt si printre cele mai rapide. O rata crescuta a acestor renovari s-a inregistrat in cazul apartamentelor de bloc, unde suprafata medie a ferestrelor este mai mare de 10 metri patrati. Costul mediu al unei astfel de lucrari este de 700 de euro, insa economiile medii anuale de energie ajung la circa 900 de lei.

Lucrarile de renovare estimate pentru semestrul al doilea din acest an ar trebui sa se desfasoare in peste 290.000 de apartamente la nivel national. Valoarea acestor lucrari ar ajunge, in total, la peste 200 de milioane de euro. Din ce in ce mai multi proprietari aleg sa isi renoveze astfel locuintele prin inlocuirea ferestrelor clasice cu unele termoizolante in apropierea sezonului rece.

Se estimeaza astfel ca numarul total de apartamente la care se vor executa astfel de lucrari de renovare va ajunge la 510.000, fiind cu 10% mai mare fata de cel inregistrat in 2010. Valoarea totala a economiilor de energie dintr-un an va depasi 450 milioane de lei.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Eliminarea subventiilor la caldura a crescut vanzarile de termopane":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016