Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

TVA modificat genetic? Editorial publicat in octombrie 2007

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Nov. 2007

Deja orice veste referitoare la o noua modificare adusa Codului fiscal, cat de mica, are darul de a starni rumoare si reactii de adversitate apriorice. Chiar daca este vorba despre o masura buna, ...

     Deja orice veste referitoare la o noua modificare adusa Codului fiscal, cat de mica, are darul de a starni rumoare si reactii de adversitate apriorice. Chiar daca este vorba despre o masura buna, utila, simplificatoare, tendinta generala este de a reactiona nervos si de a ridica, amenintator, scaunul deasupra capului. „Iar? Pentru a cata oara? Ce mai au de gand acum?“ In plus, pe buna dreptate, tot mai multe voci pun pe un ton destul de ridicat problema ilegalitatii modificarii legii fiscale prin ordonante de urgenta, aprobate cu doar trei luni inaintea intrarii in vigoare a acesteia. 

     Dupa cum se stie, legal, Codul fiscal nu poate fi schimbat decat printr-o lege data cu sase luni inainte de intrarea sa in vigoare. Cu toate acestea, cu doar trei luni si jumatate inaintea momentului din care incepe sa se aplice, respectiv 1 ianuarie 2008, Codul fiscal va fi modificat pentru, deja, a treia oara printr-o ordonanta de  urgenta.

      Despre ce este vorba, concret? Unul dintre cele mai importante aspecte pe care guvernantii nostri l-au avut in vedere se refera la domeniul panificatiei, urmarindu-se introducerea unei cote forfetare. Apoi, se mai ia in calcul impozitarea profitului nerezidentilor, precum si posibilitatea incasarii trimestriale a dividendelor. Cele mai multe modificari vizeaza insa capitolul TVA.

      Ministerul Economiei si Finantelor urmareste sa aduca mai multi bani la buget prin eliminarea masurii simplificate de taxare inversa la TVA pentru lucrarile de constructii-montaj. Decizia s-a luat tinandu-se cont mai ales de dificultatea punerii in practica a unei astfel de masuri in cazul majoritatii companiilor.

      Dupa cum bine cunoastem, in cazul taxarii inverse, furnizorul nu mai scrie pe factura valoarea TVA, ci face doar mentiunea taxare inversa, iar beneficiarul trece valoarea pe care o evidentiaza ca taxa colectata si deductibila. |n asteptarea unui Cod fiscal care sa nu mai inoate in ape atat de tulburi, va urez:
Lectura placuta si eficienta!

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "TVA modificat genetic? Editorial publicat in octombrie 2007":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016