Atentie contabili!


Modificari importante privind TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Care e procedura de obtinere a unui numar EORI?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de InfoTva.ro la 08 Oct. 2015 Exclusiv
Tags: obtinere numar eori, importuri, accize, registrul comertului, numarul eori

Consultantul fiscal ofera, prin cele ce urmeaza, procedura pe care trebuie sa o urmeze un SRL pentru a obtine un numar EORI necesar pentru a efectua importuri/exporturi.


Potrivit prevederilor din art. 4 alin (1) din  Anexa - NORME TEHNICE privind inregistrarea in scopuri vamale a operatorilor economici si a altor persoane din OANAF 1554/2009 pentru aprobarea Normelor tehnice privind inregistrarea in scopuri vamale a operatorilor economici şi a altor personae, cererea de atribuire a numarului EORI, al carei model este prevazut in anexa nr. 1, se completeaza utilizand aplicatia "EORI-RO", prin accesarea linkului existent pe website-ul Autoritatii Nationale a Vamilor: www.customs.ro, sectiunea "e-Customs", subsectiunea EORI, Sistem informatic.

Potrivit prevederilor din aceste act normativ, procedura de obtinere a numarului EORI pentru operatorii economici care sunt stabiliti in Romania, in conditiile respectarii prevederilor art. 4l alin. (1) din Regulamentul (CEE) nr. 2.454/93, cu modificarile si completarile ulterioare,  este urmatoarea:
Cererea se inregistreaza in aplicatia "EORI-RO", se tipareste si se depune, semnata si stampilata de solicitant, la directia regionala pentru accize si operatiuni vamale in a carei raza de competenta teritoriala are sediul/resedinta persoana respectiva, in cazul persoanelor stabilite in Romania, sau la directia regionala pentru accize si operatiuni vamale in a carei raza de competenta teritoriala urmeaza ca solicitantul sa desfasoare activitatile prevazute la art. 4l alin. (3) din Regulamentul (CEE) nr. 2.454/93, cu modificarile si completarile ulterioare, in cazul operatorilor economici si al altor persoane care nu sunt stabilite pe teritoriul Uniunii Europene.

In cazul operatorilor economici care sunt stabiliti in Romania, cererea de acordare a numarului EORI este insotita de urmatoarele documente, in fotocopie:

   a) certificatul de inregistrare eliberat de Oficiul National al Registrului Comertului;
   b) certificatul de inregistrare in scopuri de TVA emis de Ministerul Finantelor Publice, dupa caz;
   c) documente din care rezulta adresa sediului social sau a domiciliului fiscal actual, dupa caz, in situatia in care acesta nu corespunde cu cel inscris in certificatul(ele) prezentat(e).
Operare SAGA. Exemple practice si recomandari

Operare SAGA. Exemple practice si recomandari

Vezi detalii

Proceduri obligatorii. Spalarea banilor

Proceduri obligatorii. Spalarea banilor

Vezi detalii

Declaratia 394. Tranzactii cu persoane afiliate

Declaratia 394. Tranzactii cu persoane afiliate

Vezi detalii  Dupa verificarea concordantei dintre datele cuprinse in cerere si cele din documentele prevazute mai sus, directia regionala pentru accize si operatiuni vamale/biroul vamal de frontiera acorda numarul EORI si transmite solicitantului, prin intermediul aplicatiei "EORI-RO", o notificare de atribuire a numarului EORI, la adresa de posta electronica indicata de acesta in cerere.

   In situatia in care in cerere nu este indicata o adresa de posta electronica, notificarea de atribuire a numarului EORI se transmite prin posta solicitantului/reprezentantului sau se inmaneaza acestuia la sediul directiei regionale pentru accize si operatiuni vamale/biroului vamal de frontiera.

    In situatia in care autoritatea vamala constata neconcordante intre datele inscrise in cerere si cele din documentele anexate, precum si in cazul lipsei vreunuia dintre documentele care trebuie sa insoteasca cererea, aceasta notifica in scris solicitantului cele constatate.
   Cererea de acordare a numarului EORI se respinge si se elimina din aplicatia "EORI-RO" daca solicitantul nu a remediat in termen de 30 de zile calendaristice de la data notificarii neconcordantele constatate de autoritatea vamala.

In situaţia in care aplicaţia "EORI-RO" nu functioneaza, solicitantul completeaza cererea prevazuta in anexa nr. 1 şi o depune la directia regionala pentru accize si operatiuni vamale/biroul vamal de frontiera, impreuna cu documentele prevazute mai sus.

   Dupa verificarea concordantei dintre datele cuprinse in cerere si cele din documentele anexate, directia regionala pentru accize si operatiuni vamale/biroul vamal de frontiera introduce datele din cerere in aplicatia "EORI-RO", in maximum 24 de ore de la restabilirea functionarii aplicatiei. Dupa acordarea numarului EORI se transmite solicitantului notificarea de atribuire a acestuia, conform procedurii mai sus mentionate.

Raspuns oferit pentru www.portalcontabilitate.ro de Elena Garofil, consultant fiscal

Autor: InfoTva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Care e procedura de obtinere a unui numar EORI?":
Rating:

Nota: 4.8 din 5 din 5 voturi

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate

Atentie contabili!

Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016