Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce trebuie sa stim despre depunerea formularului 101 in 2015?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Ian. 2015 Exclusiv

In ce priveste Formularul 101 si declararea si plata impozitului pe profit aferent anului 2014, regasiti mai jos ultimele informatii prezentate de directiile de finante.


Contribuabilii vor depune declaratia anuala privind impozitul pe profit pentru anul 2014 (Formular 101) si vor plati impozitul datorat pana cel tarziu in data de 25 martie 2015.

Declaratia 100 privind obligatiile de plata la bugetul de stat nu se depune pentru declararea impozitului pe profit aferent trimestrului IV.

Exceptie de la aceasta regula:

- organizatiile nonprofit;


- contribuabilii care obtin venituri majoritar din cultura cerealelor si a plantelor tehnice, pomicultura si viticultura

care au obligatia de a declara prin Declaratia de impozit pe profit aferent anului 2014 (Formular 101) si de a plati impozitul pe profit anual, pana la data de 25 FEBRUARIE 2015.


In cazul microintreprinderilor care au devenit platitoare de impozit pe profit in cursul anului ca urmare a depasirii uneia dintre limitele prevazute de lege (la art. 112^6 din Codul fiscal) completeaza declaratia 101 pentru perioada cuprinsa intre data de intai a primei luni din trimestrul in care s-a depasit oricare dintre limitele respective si sfarsitul anului de raportare (de  exemplu: 1.07 - 31.12.2014).



In cazul persoanelor juridice straine care desfasoara activitatea prin intermediul mai multor sedii permanente in Romania, sediul permanent desemnat pentru indeplinirea obligatiilor privind impozitul pe profit depune declaratia 101.

Baza legala - art. 34 alin. (1) si (5), art. 35 din Codul fiscal, Ordin ANAF nr. 1950/2012, ambele cu modificarile si completarile ulterioare.

Sursa: DGRFP Brasov

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce trebuie sa stim despre depunerea formularului 101 in 2015?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016