Tags: declaratie prealabila, santiere temporare sau mobile
Inspectoratul Teritorial de Munca Caras-Severin informeaza, printr-o postare pe pagina oficiala de Facebook, ca firmele ai caror angajati lucreaza in santiere temporare sau mobile au obligatia depunerii unei declaratii prealabile la inspectorat.
Conform dispozitiilor Hotararii nr. 300 din 2 martie 2006 (*actualizata) privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru santierele temporare sau mobile, angajatorii au obligatia depunerii unei declaratii prealabile la inspectoratul teritorial de munca pe raza teritoriala careia se vor desfasura lucrarile.
Beneficiarul lucrarii (investitorul) sau managerul de proiect trebuie sa intocmeasca o declaratie prealabila in urmatoarele situatii:
-durata lucrarilor este apreciata a fi mai mare de 30 de
zile lucratoare si pe santier lucreaza simultan mai mult de 20 de lucratori;
-volumul de mana de lucru estimat este mai mare de 500 de oameni-zi.
Declaratia va fi intocmita conform anexei nr. 3 si va fi comunicata inspectoratului teritorial de munca pe raza caruia se vor desfasura lucrarile, cu cel putin 30 de zile inainte de începerea acestora.
Textul declaratiei prealabile trebuie:
-sa fie afisat pe santier, in loc vizibil, inainte de inceperea lucrarilor.
-actualizat ori de cate ori au loc schimbari.
Atentie! Nerespectarea acestor obligatii se sanctioneaza de catre inspectorii de munca cu amenda contraventionala de la 4.000 lei la 8.000.
Sursa: Facebook
de
Stancu AlinaAlina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Monografie contabila plata efectuata cu cardul personal
Intrebare:
Asociatul unic si administrator in acelasi timp, cumpara un laptop si echipamentul pentru el, valoare 8000 lei. Are factura pe firma, dar plata o face cu cardul de cumparaturi emis pe numele lui, adica persoana fizica. Face acest lucru, ca sa plateasca in mai multe rate fara dobanda. Care sunt notele contabile? Firma este la impozit pe profit,neplatitoare de TVA.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Intreprinderi legate. 8 Microintreprinderi, 4 asociati
Intrebare:
Intreprinderi legate - asociati comuni, dar minoritari - 25%.
In 8 microintreprinderi avem aceeasi 4 asociati cu cate 25% parti sociale fiecare. Doi dintre asociati sunt sot-sotie si sunt si administratori in toate cele 8 microintreprinderi. Au acelasi cod CAEN de desfasurare a activitatii. Nu sunt facturate servicii intre microintreprinderi, nu au nici o legatura financiara intre ele, fiecare microintreprindere are o baza de clienti diferita fata de care se...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Inchiriere sediu. Proprietari persoane fizice nerezidente
Intrebare:
Un SRL achita chiria pentru sediu la un grup de 4 persoane fizice rezidente SUA in Romania (care au NIF obtinut), care sunt proprietari pe imobilul inchiriat. Nu am certificat de rezidenta fiscala, si din eroare le-am retinut impozit la sursa pe chirii ca persoane fizice romane in suma de 200 euro lunar. Atasez contractul, va rog sa imi spuneti ce e de facut, ce declaratii aveam obligatia si ce sume. In conventia de dubla impunere cu SUA, la art 12 redevente este precizat un 10% sau...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Venituri din inchiriere apartamente in Romania si Austria
Intrebare:
Sot si sotie detin impreuna 4 apartamente in Romania, toate inchiriate. Si detin un apartament in Austria inchiriat in regim hotelier. In perioada urmatoare intentioneaza sa mai achizitioneze un apartament in Romania si pe acesta vor dori sa-l inchirieze.
Conform Codului Fiscal, Persoanele fizice care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor din derularea unui numar mai mare de 5 contracte de inchiriere sau subinchiriere la sfarsitul unui an...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<