Tags: declaratie prealabila, santiere temporare sau mobile
Inspectoratul Teritorial de Munca Caras-Severin informeaza, printr-o postare pe pagina oficiala de Facebook, ca firmele ai caror angajati lucreaza in santiere temporare sau mobile au obligatia depunerii unei declaratii prealabile la inspectorat.
Conform dispozitiilor Hotararii nr. 300 din 2 martie 2006 (*actualizata) privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru santierele temporare sau mobile, angajatorii au obligatia depunerii unei declaratii prealabile la inspectoratul teritorial de munca pe raza teritoriala careia se vor desfasura lucrarile.
Beneficiarul lucrarii (investitorul) sau managerul de proiect trebuie sa intocmeasca o declaratie prealabila in urmatoarele situatii:
-durata lucrarilor este apreciata a fi mai mare de 30 de
zile lucratoare si pe santier lucreaza simultan mai mult de 20 de lucratori;
-volumul de mana de lucru estimat este mai mare de 500 de oameni-zi.
Declaratia va fi intocmita conform anexei nr. 3 si va fi comunicata inspectoratului teritorial de munca pe raza caruia se vor desfasura lucrarile, cu cel putin 30 de zile inainte de începerea acestora.
Textul declaratiei prealabile trebuie:
-sa fie afisat pe santier, in loc vizibil, inainte de inceperea lucrarilor.
-actualizat ori de cate ori au loc schimbari.
Atentie! Nerespectarea acestor obligatii se sanctioneaza de catre inspectorii de munca cu amenda contraventionala de la 4.000 lei la 8.000.
Sursa: Facebook
de
Stancu AlinaAlina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare:
Un salariat este angajat cu contract individual de munca cu norma intreaga, 40 ore pe saptamana, program INEGAL Salariatul vine la lucru marti,miercuri si joi 7 ore, vineri 13 ore si sambata 6 ore, program specificat in CIM. In Revisal a fost trecut CIM cu norma intreaga, 40 ore/saptamana, INEGAL. Salariul este negociat fix pe luna, nu pe ora. In luna septembrie 2024 are lucrate 160 ore(norma fiind de 168). Am verificat luna octombrie 2024, va avea 181 ore lucrate(norma fiind de...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
Conducerea societatii doreste ca la 30.09.24 sa distribuie dividende interimare. Nota contabila cu inregistrarea 463 = 456 trebuia cuprinsa in evidenta contabila pentru luna septembrie 2024 pentru a fi evidentiate conturile 463 si 456 in bilantul interimar aferent trim. III 2024 sau la data hotararii AGA din data de 01.10.2024, avand in vedere reglementarile OMFP nr. 3.067 din 10.09.2018 pentru completarea unor reglementari contabile la OMFP nr. 1802 din 2014, sectiunea 4.13.6 pct....
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
Un PFA platitor de TVA la trimestru cu contract de comodat pe autoturism in care deduce 50% din combustibil si reparatii si contract de comodat pentru sediu prin care deduce din utilitati 1/3, atat cat a declarat la momentul infiintarii PFA ca va folosi pentru activitate.
In contabilitate are urmatoarea situatie:
- facturi de telefon pe numele propriu, achitate din contul PFA si din contul personal
- facturi utilitati pe numele sotiei,...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
O casa de amanet urmeaza sa depaseasca plafonul pentru TVA. La ce operatiuni va colecta TVA? Veniturile sunt compuse din comisionul de amanet si din vanzarea bunurilor depuse cu titlu de gaj pentru imprumuturi si nerecuperate de imprumutati.
Multumesc!
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
Societatea noastra are sediul social in sectorul 2 si un punct de lucru in judetul Ilfov. La sediul social lucreaza aproximativ 30 de angajati, iar la punctul de lucru aproximativ 10 angajati. Managementul societatii a decis modificarea domiciliului fiscal din sector 2 in Jud. Ilfov, fara a efectua formalitati si la Registrul Comertului de schimbare a sediului social, care se doreste sa ramana in sector 2. Am depus declaratia 700 prin care am solicitat modificarea sediului fiscal. Va...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
Societatea a emis un bon fiscal cu CF, cu valoare de 1066 lei pe 30.09.2024, catre un client, persoana juridica. Ulterior, clientul a venit pe 07.10.2024 sa solicite factura fiscala cu data de 30.09.2024, pentru bonul respectiv. Societatea este obilgata sa ii mai emita factura?
Societatea avea voie sa emita doar bon fiscal cu CF sau era obligata sa emita direct factura achitata cu BF, intrucat valoarea bonului era mai mare de 100 euro cu TVA?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<