Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Firmele ai caror angajati lucreaza in santiere temporare sau mobile au obligatia depunerii unei declaratii prealabile la ITM

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 24 Iun. 2022
Firmele ai caror angajati lucreaza in santiere temporare sau mobile au obligatia depunerii unei declaratii prealabile la ITM
Tags: declaratie prealabila, santiere temporare sau mobile

Inspectoratul Teritorial de Munca Caras-Severin informeaza, printr-o postare pe pagina oficiala de Facebook, ca firmele ai caror angajati lucreaza in santiere temporare sau mobile au obligatia depunerii unei declaratii prealabile la inspectorat.

Conform dispozitiilor Hotararii  nr. 300 din 2 martie 2006 (*actualizata) privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru santierele temporare sau mobile, angajatorii au obligatia depunerii unei declaratii prealabile la inspectoratul teritorial de munca pe raza teritoriala careia se vor desfasura lucrarile. 

Beneficiarul lucrarii (investitorul) sau managerul de proiect trebuie sa intocmeasca o declaratie prealabila in urmatoarele situatii: 

-durata lucrarilor este apreciata a fi mai mare de 30 de zile lucratoare si pe santier lucreaza simultan mai mult de 20 de lucratori; 
 -volumul de mana de lucru estimat este mai mare de 500 de oameni-zi. 

Declaratia va fi intocmita conform anexei nr. 3 si va fi comunicata inspectoratului teritorial de munca pe raza caruia se vor desfasura lucrarile, cu cel putin 30 de zile inainte de începerea acestora. 

Textul declaratiei prealabile trebuie:
 
-sa fie afisat pe santier, in loc vizibil, inainte de inceperea lucrarilor.
-actualizat ori de cate ori au loc schimbari. 

Atentie! Nerespectarea acestor obligatii se sanctioneaza  de catre inspectorii de munca cu amenda contraventionala de la 4.000 lei la 8.000.



Sursa: Facebook
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Firmele ai caror angajati lucreaza in santiere temporare sau mobile au obligatia depunerii unei declaratii prealabile la ITM":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016