Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Modelul formularului 216 a fost aprobat prin Ordinul 3738/2024

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 13 Aug. 2024
Modelul formularului 216 a fost aprobat prin Ordinul 3738/2024
Tags: formular 216, depunere formular 216, ordinul 3738/2024

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Braila informeaza contribuabilii ca in Monitorul Oficial al Romniei nr. 689/17.07.2024 a fost publicat OpANAF nr. 3738/2024 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 216 Declaratie privind impozitul special pe bunurile imobile si mobile de valoare mare.

Model formular 216


Aceasta declaratie se completeaza si se depune la organul fiscal central competent de catre urmatorii contribuabili:

a)persoanele fizice care, la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior, au in proprietate/proprietate comuna cladiri rezidentiale situate in Romania, daca valoarea impozabila a cladirii, calculata potrivit art. 457 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, depaseste 2.500.000 lei; 

b) persoanele fizice si persoanele juridice care au in proprietate autoturisme inmatriculate/inregistrate in Romania a caror valoare de achizitie individuala depaseste 375.000 lei. 

Termenul de depunere a formularului este:

- in cazul contribuabililor prevazuti la lit. a) declaratia se depune la organul fiscal central competent pana la data de 30 septembrie 2024 inclusiv; 

- in cazul contribuabililor prevazuti la lit. b) declaratia se depune la organul fiscal central competent pana la data de 31 decembrie 2024 inclusiv.

Referitor la modul de completare a declaratiei, ANAF face precizarea ca, aceasta se completeaza cu ajutorul programului de asistenta si se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, in conformitate cu prevederile legale in vigoare. 

Baza legala: 

OPANAF nr. 3738/09.07.2024 pentru aprobarea modelului si continutului formularului 216 “Declaratie privind impozitul special pe bunurile imobile si mobile de valoare mare”, precum si a Procedurii privind modalitatea in care se realizeaza colaborarea dintre organul fiscal local si organul fiscal central privind primirea/transmiterea unor informatii referitoare la contribuabilii care datoreaza impozit special pe bunurile imobile de valoare mare.



Sursa: ANAF

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Modelul formularului 216 a fost aprobat prin Ordinul 3738/2024":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016