Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Proiect: ANAF a pus in dezbatere publica modelul formularului D216

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 09 Ian. 2024
Proiect: ANAF a pus in dezbatere publica modelul formularului D216
Tags: legea 296/2023, impozit special, bunuri imobile si mobile cu valoare mare, d216

ANAF a pus recent, in dezbatere publica, pe site-ul oficial, proiectul de ordin pentru aprobarea modelului si continutului formularului 216 "Declaratie privind impozitul special pe bunurile imobile si mobile de valoare mare".

Prin Legea nr.296/2023 privind unele masuri fiscal-bugetare pentru asigurarea sustenabilitatii financiare a Romaniei pe termen lung a fost reglementat impozitul special pe bunurile imobile si mobile de valoare mare.

Impozitul special pe bunurile imobile si mobile de valoare mare se calculeaza, se declara si se plateste, incepand cu anul 2024, la termenele stabilite de lege, de urmatoarele persoane:

a)persoanele fizice care, la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior, au in proprietate/proprietate comuna cladiri rezidentiale situate in Romania, daca valoarea impozabila a cladirii, calculata potrivit art.457 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, depaseste 2.500.000 lei;

b)persoanele fizice si persoanele juridice care au in proprietate autoturisme inmatriculate/inregistrate in Romania a caror valoare de achizitie individuala depaseste 375.000 lei. 

In cazul proprietatilor reprezentand cladiri rezidentiale, termenul de declarare si plata a sumei datorate este pana la data de 30 aprilie inclusiv a anului de impunere.

In cazul proprietatilor reprezentand autoturisme, termenul de declarare si plata a sumei datorate este pana la data de 31 decembrie inclusiv a anului de impunere. 

Avand in vedere cele mentionate mai sus, prin prezentul proiect de ordin se propune aprobarea modelului si continutului formularului 216 ”Declaratie privind impozitul special pe bunurile imobile si mobile de valoare mare”, precum si a instructiunilor de completare a acestuia.

D216 model

 

Pentru a vedea toata declaratia, click AICI»



Caracteristicile de editare, modul de difuzare, de utilizare ?i de pastrare a formularului 216 “Declaratie privind impozitul special pe bunurile imobile si mobile de valoare mare”

 

Denumire: "Declaratie privind impozitul special pe bunurile imobile si mobile de valoare mare” (formular 216)


1. Caracteristici de editare: se utilizeaza echipament informatic pentru completare ?i editare cu ajutorul programului de asistenta.

2. Se utilizeaza la declararea impozitului special pe bunurile imobile si mobile de valoare mare.

3. Circula in format electronic, prin mijloace electronice de transmitere la distanta.

4. Se arhiveaza la dosarul fiscal al contribuabilului.

 

Instructiuni de completare a formularului 216 "Declaratie privind impozitul special pe bunurile imobile si mobile de valoare mare”


I. Depunerea declaratiei

 1. Declaratia se completeaza si se depune, la organul fiscal central competent, de catre urmatorii contribuabili:

a) persoanele fizice care, la data de 31 decembrie a anului fiscal anterior, au in proprietate/proprietate comuna cladiri rezidentiale situate in Romania, daca valoarea impozabila a cladirii, calculata potrivit art.457 din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, depaseste 2.500.000 lei;

b) persoanele fizice si persoanele juridice care au in proprietate autoturisme inmatriculate/inregistrate in Romania a caror valoare de achizitie individuala depaseste 375.000 lei. 

2. Termenul de depunere

a)  in cazul contribuabililor prevazuti la pct.1 lit.a) declaratia se depune la organul fiscal central competent pana la data de 30 aprilie inclusiv a anului fiscal curent.

b)  in cazul contribuabililor prevazuti la pct.1 lit.b) declaratia se depune la organul fiscal central competent pana la data de 31 decembrie inclusiv a anului fiscal curent.

Continuarea, AICI»

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Proiect: ANAF a pus in dezbatere publica modelul formularului D216":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016