Tags: ordinul 1393/2020, documente necesare timpului flexibil de munca
Ordinul nr. 1393/2020 privind aprobarea modelului cererii si al documentelor prevazute la art. 1 alin. (2) din Hotararea Guvernului nr. 719/2020 pentru aprobarea procedurii de decontare si de plata a sumelor acordate in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr.850 din 16 septembrie 2020.
Actul normativ aproba modelul cererii, al declaratiei pe propria raspundere si al listei prevazute la art. 1 alin. (2) din Hotararea Guvernului nr. 719/2020 pentru aprobarea procedurii de decontare si de plata a sumelor acordate in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2.
Pentru a vedea documentele, click AICI.
Extras din Ordin:
Avand in vedere dispozitiile art. 1 alin. (8) din Hotararea Guvernului nr. 719/2020 pentru aprobarea procedurii de decontare si de plata a sumelor acordate in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca,
in baza prevederilor art. 15 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 81/2020 privind organizarea si functionarea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, cu completarile ulterioare,
ministrul muncii si protectiei sociale emite urmatorul ordin:Art. 1. -
Se aproba modelul cererii, al declaratiei pe propria raspundere si al listei, prevazute la art. 1 alin. (2) din Hotararea Guvernului nr. 719/2020 pentru aprobarea procedurii de decontare si de plata a sumelor acordate in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca, prevazut in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
Art. 2. -
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si intra in vigoare in termen de 3 zile de la data publicarii.

de
Redactia InfotvaRedactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare: Va rog sa imi spuneti ce declaratii fiscale privind sponsorizarile trebuie sa depuna o firma platitoare de impozit pe profit ce a efectuat sponsorizari in anul 2022. In afara de declaratia 107, trebuie si cererea D177? Multumesc.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Pentru nerezidentii pentru care in cursul anului 2022 am obtinut certificate de rezidenta fiscala, in D207 unde trebuie declarati? Serviciile contractate de societate sunt: licente, accesul la anumite platforme online de invatare, dezvoltare software. Practic care din campurile din D207 ar trebui bifate, de la III. DATE PRIVIND NATURA VENITURILOR - Tip de venit (pct.2?)? Multumim.
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O firma rezidenta in Romania are incheiat un contract de prestari servicii cu o firma din Polonia. Administratorul SRL-ului din Romania isi va desfasura activitatea in Belgia. Ce obligatii are daca va depasi perioada de 6 luni in Belgia? Va trebui sa se inregistreze acolo?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: O companie are contracte de drepturi de autor cu salariatii sai pe perioada determinata. Prin contract s-au obligat sa retina contributii salariale la un venit ales. La unii salariati a retinut taxe iar la altii nu. Trebuia sa retina taxe la toate contractele sau nu aveau acesta obligatie pentru ca nu se depaseste plafonul de 12 salarii? Daca contractul a fost incheiat pe perioada determinata si s-a asumat retinerea contributiilor, plafonul de calculeaza proportional? Ce se intampla cand venitul...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Daca livrez catre clienti productia obtinuta de produse panificatie cu o autoutilitara de maxim 3,5 t si incarcatura pe zi / masina (mentionez ca sunt 2 autoutilitare care fac transportul de produse panificatie)nu depaseste 500 kg, e necesar sa ma inscriu in E-transport? Va rog mod concret cand trebuie sa te inregistrezi. Multumesc
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare: Societatea platitoare de TVA, lunar, cu TVA la incasare, cu impozit pe micro, fara angajati pana in data de 30.12.2022, opteaza pentru micro la 2023 si face contract de mandat pentru administrator din data de 31.12.2022. Acest contract se inregistreaza pe data de 31.12.2022. Se depune D112, D700 pentru acest contract. Intrebarea mea este: cu ce procent ii calculez impozitul pe micro pentru trimestrul 4 - 2022? Multumesc.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<