Tags: ordinul 1393/2020, documente necesare timpului flexibil de munca
Ordinul nr. 1393/2020 privind aprobarea modelului cererii si al documentelor prevazute la art. 1 alin. (2) din Hotararea Guvernului nr. 719/2020 pentru aprobarea procedurii de decontare si de plata a sumelor acordate in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr.850 din 16 septembrie 2020.
Actul normativ aproba modelul cererii, al declaratiei pe propria raspundere si al listei prevazute la art. 1 alin. (2) din Hotararea Guvernului nr. 719/2020 pentru aprobarea procedurii de decontare si de plata a sumelor acordate in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2.
Pentru a vedea documentele, click AICI.
Extras din Ordin:
Avand in vedere dispozitiile art. 1 alin. (8) din Hotararea Guvernului nr. 719/2020 pentru aprobarea procedurii de decontare si de plata a sumelor acordate in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca,
in baza prevederilor art. 15 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 81/2020 privind organizarea si functionarea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, cu completarile ulterioare,
ministrul muncii si protectiei sociale emite urmatorul ordin:Art. 1. -
Se aproba modelul cererii, al declaratiei pe propria raspundere si al listei, prevazute la art. 1 alin. (2) din Hotararea Guvernului nr. 719/2020 pentru aprobarea procedurii de decontare si de plata a sumelor acordate in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 132/2020 privind masuri de sprijin destinate salariatilor si angajatorilor in contextul situatiei epidemiologice determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum si pentru stimularea cresterii ocuparii fortei de munca, prevazut in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
Art. 2. -
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si intra in vigoare in termen de 3 zile de la data publicarii.

de
Redactia InfotvaRedactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Facturi Bolt
Intrebare:
In aplicatia BOLT ni se pun la dispozitie urmatoarele date:
Castig brut-6500.98 lei
Brut prin aplicatie-4917.20 lei
Brut numerar-1345.3 lei
Net numerar-1127.20 lei
bacsis-60 lei
bonusuri-135.48 lei
Comenzi anulare -43
Castig net-4930.61 lei
Pe baza facturilor emise si centralizarea lor din formatul pdf al facturii (nu din raportul pus la dispozitie lunar de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Ajustare pentru deprecierea creantelor. Avans platit furnizorului
Intrebare:
Va rog sa specificati tratamentul fiscal al ajustarii pentru deprecierea creantelor reprezentand avansuri acordate furnizorilor pentru o societate - A platitoare de impozit pe profit.
Mentionez ca societatea a achitat un avans catre un furnizor pentru o achizitie de materii prime in octombrie 2021 pentru care furnizorul nu a emis factura pentru avansul incasat. (plata acestuia se poate dovedi prin extrasul bancar).
Ulterior, pentru furnizorul respectiv s-a...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Imprumuturi intre societati afiliate
Intrebare:
O persoana fizica este asociat unic al firmei A. Aceeasi persoana fizica detine si 50% dintr-o alta firma, B, impreuna cu un alt asociat! Este corect ca firma A sa imprumute cu bani firma B, ori de cate ori aceasta are nevoie, putand merge pana la de cateva ori pe luna, iar firma B sa-i inapoieze la un moment dat? Care sunt conditiile in care o poate face, daca poate, pe ce perioada si cu ce frecventa, si ce documente trebuia sa intocmeasca?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Ajustare TVA constructie veche
Intrebare:
S-a construit o pensiune pe o intreprindere individuala in anul 2015 cand cota de tva era 24%. Anul acesta se inchide intreprinderea la Recom si pensiunea trece titularului. Se face ajustare tva dedus de 24% din valoare proportional cu perioada ramasa din cei 20 ani? Nu se ajusteaza cu cota de 19 in vigoare la data inchiderii?
vezi AICI raspunsul specialistilor <<