Tags: modificare por pentru romania, program operational initiativa pentru imm-uriâ€, axa 15 por
Programul Operational Regional (POR) pentru Romania a realocat fonduri in valoare de 220 de milioane de euro pentru competitivitatea IMM-urilor si dezvoltarea infrastructurii de sanatate si sociale, potrivit unui comunicat de presa remis, miercuri, de Reprezentanta din Romania a Comisiei Europene.
Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a aprobat, miercuri, modificarea POR pentru Romania, obiectivul principal fiind "adaptarea la contextul socio-economic actual” si raspunsul la necesitatea de “simplificare a programului".
"Schimbarile pe care le-am aprobat vin tocmai ca raspuns la nevoia de a ne adapta la realitatile curente si vor ajuta Romania sa utilizeze intr-o mai mare masura fondurile pe care le are alocate. Acestea vor avea un efect benefic in special pentru mediul de afaceri, dar vor sprijini si proiecte ce vizeaza imbunatatirea infrastructurii medicale din intreaga tara", a declarat comisarul european Corina Cretu.
Vechiul Program Operational "Initiativa pentru IMM-uri” devine, astfel, parte a Programului Operational Regional, fiindu-i realocata o suma de peste 150 milioane de euro. Asadar, se arata in sursa citata, noua axa prioritara 15 din POR, "Initiativa pentru IMM-uri”, va avea un rol important in cresterea competitivitatii IMM-urilor din Romania.
O suma importanta de bani va fi realocata si catre axa 8 "Dezvoltarea infrastructurii de sanatate si sociale", unde vor merge 72,5 milioane de euro pentru finantarea achizitiei de ambulante si echipamente medicale.
"Aceste investitii vor asigura pe viitor o mai buna gestionare a urgentelor medicale, permitand in acelasi timp accesul egal al populatiei la servicii de asistenta medicala si prim-ajutor", se arata in comunicat.
In perioada 2014 - 2020, Romania beneficiaza de un sprijin financiar din partea Uniunii Europene (UE) de peste 22 miliarde de euro prin politica de coeziune, din care 6,86 miliarde de euro sunt alocate pentru Programul Operational Regional.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Cota tva 2025 livrare condimente
Intrebare:
In contextul noilor modificari legislative se pune intrebarea: ce cota de tva se va aplica pentru livrarea de ceai si condimente? Societatea noastra produce si ambaleaza ceaiuri si condimente, iar pana la 31.07.2025, cota cu care se facturau aceste produse a fost de 9%. Multumim.
vezi AICI raspunsul specialistilor <<TVA avansuri. Regularizare pe baza cotei de TVA valabila la momentul livrarii
Intrebare:
Inchei un contract vanzare-cumparare cu plata de avansuri in transe, urmand ca marfa sa soseasca in octombrie. Avand in vedere ca vom factura 50% avans in luna iulie, la sosirea marfurilor in luna octombrie, avand in vederea faptul ca se va schimba cota de tva de la 1.08.2025, la ce cota de tva se va factura marfa sosita in octombrie? Dar daca avansul va fi facturat integral in luna iulie, la ce cota tva se va factura marfa in octombrie?
Multumesc!
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Corelare stoc combustibil cu foi de parcurs
Intrebare:
Revin la intrebare si va facem precizarea ca in anii precedenti inregistram in contabilitate consumul de combustibil in baza foilor de alimentare stocul la combustibil din contabilitate era colerat cu cel din rezervor. Daca inregistrez 6022 = 302 storno nu mai coincide stocul din rezervor cu cel din contabilitate.
Incepand cu 2025 inregistram in contabilitate consumul in baza foilor de parcurs care nu coincid cu foile de alimentare (tinand cont de restul din rezervor la...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<