Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

220 de milioane de lei, realocate pentru IMM-uri, sanatate si social, prin modificarea POR pentru Romania

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 18 Oct. 2018
Tags: modificare por pentru romania, program operational initiativa pentru imm-uri”, axa 15 por

Programul Operational Regional (POR) pentru Romania a realocat fonduri in valoare de 220 de milioane de euro pentru competitivitatea IMM-urilor si dezvoltarea infrastructurii de sanatate si sociale, potrivit unui comunicat de presa remis, miercuri, de Reprezentanta din Romania a Comisiei Europene.

Comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu, a aprobat, miercuri, modificarea POR pentru Romania, obiectivul principal fiind "adaptarea la contextul socio-economic actual” si raspunsul la necesitatea de “simplificare a programului".
 
"Schimbarile pe care le-am aprobat vin tocmai ca raspuns la nevoia de a ne adapta la realitatile curente si vor ajuta Romania sa utilizeze intr-o mai mare masura fondurile pe care le are alocate. Acestea vor avea un efect benefic in special pentru mediul de afaceri, dar vor sprijini si proiecte ce vizeaza imbunatatirea infrastructurii medicale din intreaga tara", a declarat comisarul european Corina Cretu.
 
Vechiul Program Operational "Initiativa pentru IMM-uri” devine, astfel, parte a Programului Operational Regional, fiindu-i realocata o suma de peste 150 milioane de euro. Asadar, se arata in sursa citata, noua axa prioritara 15 din POR, "Initiativa pentru IMM-uri”, va avea un rol important in cresterea competitivitatii IMM-urilor din Romania.
 
O suma importanta de bani va fi realocata si catre axa 8 "Dezvoltarea infrastructurii de sanatate si sociale", unde vor merge 72,5 milioane de euro pentru finantarea achizitiei de ambulante si echipamente medicale.
 
"Aceste investitii vor asigura pe viitor o mai buna gestionare a urgentelor medicale, permitand in acelasi timp accesul egal al populatiei la servicii de asistenta medicala si prim-ajutor", se arata in comunicat.
 
In perioada 2014 - 2020, Romania beneficiaza de un sprijin financiar din partea Uniunii Europene (UE) de peste 22 miliarde de euro prin politica de coeziune, din care 6,86 miliarde de euro sunt alocate pentru Programul Operational Regional.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "220 de milioane de lei, realocate pentru IMM-uri, sanatate si social, prin modificarea POR pentru Romania":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016