Tags: ordinul 2876/2020, valoare tichet de masa
Ordinul nr. 2876/1452/2020 pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masa pentru semestrul II al anului 2020 a fost publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 978 din 23 octombrie 2020.
Conform actului normativ, pentru semestrul II al anului 2020, incepand cu luna octombrie 2020, valoarea nominala a unui tichet de masa, stabilita potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.045/2018, nu poate depasi cuantumul de 20,01 lei.
Valoarea nominala se aplica si pentru primele doua luni ale semestrului I al anului 2021, respectiv februarie 2021 si martie 2021.
Extras din Ordinul nr. 2876/1452/2020:
Avand in vedere prevederile:
- Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificarile si completarile ulterioare;
- art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.045/2018;
- Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 59/2005 privind unele masuri de natura fiscala si financiara pentru punerea in aplicare a Legii nr. 348/2004 privind denominarea monedei nationale, aprobata cu modificari prin Legea nr. 15/2006, cu completarile ulterioare,
in temeiul art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare, si al art. 15 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 81/2020 privind organizarea si functionarea Ministerului Muncii si Protectiei Sociale, cu completarile ulterioare,
ministrul finantelor publice si ministrul muncii si protectiei sociale emit urmatorul ordin:
Art. 1. -
Pentru semestrul II al anului 2020, incepand cu luna octombrie 2020, valoarea nominala a unui tichet de masa, stabilita potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 1.045/2018, nu poate depasi cuantumul de 20,01 lei.
Art. 2. -
Valoarea nominala stabilita la art. 1 se aplica si pentru primele doua luni ale semestrului I al anului 2021, respectiv februarie 2021 si martie 2021.
Art. 3. -
Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.
de
Redactia InfotvaRedactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Instalatie frigorifica primita gratuit din Olanda
Intrebare:
Societatea noastra platitoare de tva, impozit pe profit, pentru buna colaborare cu un partener din Olanda primeste cadou o instalatie frigorifica pentru depozitarea produselor (cu titlu gratuit). Va rog sa-mi specificati urmatoarele:
- ce documente sunt necesare pentru obtinerea codului UIT la intrarea in tara si la ce pozitie se declara?
- monografie contabila pentru inregistrarea in contabilitate, stabilirea valorii bunului primit cadou si obligatii...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Venituri impozabile obtinute din Romania
Intrebare:
Societate de distributie primeste de la societate mama din Polonia o factura in care sunt refacturate costuri (costuri cu salariile pentru angajati ai societatii mama care au prestat servicii pe teritoriul Romaniei si alte servicii executate de terti pentru societatea din Romania). Va rog sa ne transmiteti monografia contabila atat pentru refaturare salarii si pentru refacurare alte servicii, dar si implicatiile fiscale. Pentru angajatii societatii mama nerezidenti care presteaza...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Decontare contravaloare servicii turistice salariat
Intrebare:
Pentru un salariat care pleaca in concediu si aduce factura pentru servicii turistice spre decontare la societatea. Valoarea se incadreaza in plafonul anual, dar depaseste plafonul lunar de 33% din salariul brut. Salariatul nu mai beneficiaza si de alte venituri dintre cele pentru care se aplica limita de 33%. Intrebare: pentru a se putea deconta toata cheltuiala si a nu se taxa din punct de vedere al contributiilor sociale si impozit venit, de poate sa i se vireze suma in mai multe...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<UM utilizata in SAF-T pentru declararea chiriei lunare facturate
Intrebare:
Societatea noastra inchiriaza un imobil ca spatii de birouri. Contractele mentioneaza pretul lunar al chirie ca fiind echivalentul in lei al unei sume in euro. Facturarea chiriei se face lunar.
In contextul declaratiei Saf-T, incepand cu anul 2025, suntem obligati sa utilizam anumite unitati de masura, standardizate. Pentru emiterea unei facturi de chirie lunara care ar fi cea mai corecta unitate de masura sa o utilizam? ( pana la decembrie 2024 pe factura era scris...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Cumparare yacht. Aspecte diverse legate de achizitie
Intrebare:
Societatea X doreste sa cumpere un yacht / barca Galeon. Aceasta va fi inregistrata in Romania dar va fi utilizata in Egipt si in Grecia.
Producatorul / reprezentantul pe Europa se afla in Polonia.
Intrebari:
1. Daca vanzatorul este un dealer Galeon din Egipt, dar plata pretului se face in Polonia, catre Galeon, ce taxe sunt datorate in Ro?
2. Dar daca vanzatorul din Egipt este persoana fizica si cumparatorul din Ro este tot...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<