Tags: dmhi mangalia, tranzactie dmhi mangalia, reluare activitate dmhi mangalia
Tranzactia referitoare la santierul DMHI Mangalia a fost finalizata, potrivit unui comunicat al Ministerul Economiei, care a preluat, luni, 23 iulie, pachetul majoritar de 51% de actiuni.
Activitatea la santierul DMHI Mangalia poate fi relansata! Tranzactia a fost finalizata!
Tranzactia referitoare la santierul DMHI Mangalia a fost finalizata, potrivit unui comunicat al Ministerul Economiei, care a preluat, luni, 23 iulie, pachetul majoritar de 51% de actiuni.
Ministerul Economiei, prin santierul Naval 2 Mai Mangalia SA, devine actionar majoritar cu 51% din actiuni, in timp ce partenerul olandez, Damen Shipyards Group, va detine 49%. Datorita vastei experienÈ›e în constructia de nave È™i in managamentul santierului naval, olandezii de la Damen Shipyards Group vor prelua controlul operational.
"Experienta si managementul olandez vor contribui la stabilizarea santierului, fiind asteptata o recuperare durabila si eficienta a activitatii. in calitate de actionar majoritar statul roman va monitoriza cu atentie evolutia in santierul Naval, pentru a se asigura in legatura cu revitalizarea obiectivului industrial", potrivit comunicatului citat.
Ministrul Economiei, Danut Andrusca, a salutat finalizarea și a declarat ca acum exista motive de optimism in interiorul companiei si in randul comunitatii locale. "Sunt bucuros sa pot anunta finalizarea tranzactiei pachetului de actiuni la santierul din Mangalia, la exact 4 luni de cand am anuntat public ca impreuna cu echipa din minister am rezolvat o situatie de blocaj care dura de prea mult timp. Acum avem motive de optimism in ceea ce priveste viitorul santierului si revitalizarea acestuia. Am incredere ca partenerul olandez va contribui la relansarea activitatii in santier si la dezvoltarea acestuia", a spus ministrul, in comunicatul citat.
Se pare ca aceasta este o premiera pentru Romania, in care statul roman redevine actionar majoritar la un obiectiv industrial strategic care fusese anterior privatizat, dupa cum se arata in comunicatul de presa.
"Santierul Naval este un obiectiv strategic, iar controlul statului roman este o reusita majora. Totodata, este o dovada a politicii economice nationale demne pe care si-a asumat-o Guvernul si este o dovada ca ne tinem de cuvant si ca realizam ceea ce spunem ca vom realiza”, a mai afirmat ministrul Economiei.
de
Redactia InfotvaRedactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Intrebare:
Va rugam sa ne spuneti daca o hala pentru depozitare marfa la o societate cu cod CAEN 4690 se incadreaza la clasa 1.1 Constructii industriale sau 1.5 Constructii pentru afaceri, comert, depozitare.
Care este deosebirea dintre ele?
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
Sunt un PFA, profesie liberala si o asociere de persoane IF. Am urmatoarele intrebari:
PFA:
1. Pot sa-mi deduc cheltuielile cu CO (servicii turistice) pentru mine si familia mea, care este valoarea maxima a deducerii si care sunt obigatiile dpdv al legislatie a sumei care depaseste valoarea maxima deductibila fiscal?
2. Pot achizitiona haine, incaltaminte etc. care sunt folosite la intalniri de afaceri?
IF:
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
In luna iulie an curent, societatea noastra a achizitionat un CAP TRACTOR, de la o societate, tara de origine Suedia. La mijloc exista un contract de leasing, intre societatea noastra si VFS ROMANIA SA, care emite lunar factura ce contine rata de capital, rata dobanzii si comisionul lunar de gestiune. Valoarea Mijlocului fix este de 101950 euro; avans platit 11990 euro; rate leasing 48 luni.
Ce obligatii declarative fiscale ar avea societatea noastra?
Care...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
In cazul impozitului special pentru bunurile mobile valoare mare (autoturisme), "valoarea de achizitie individuala" prevazuta in lege contine si TVA sau nu? In instructiunile la formularul 216 se face referire la "cost de achizitie/pret" - sintagme care nu clarifica situatia. In opinia dvs., baza de calcul a acestui impozit special ar trebui sa difere in functie de statutul contribuabilului / utilizarea bunului (i.e. platitor de TVA - achizitie cu...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
In cazul vanzarilor de bunuri si/sau prestarilor de servicii, prin automatele comerciale ce functioneaza pe baza de acceptatoare de bancnote sau monede, efectuate de o persoana juridica inregistrata in scopuri de tva si platitoare de impozit pe venit microintreprindere, avand in vedere faptul ca aceste operatiuni conf art. 2, lit. p, din OG 28/1999, sunt scutite de la obligativitatea agentilor economici de a utiliza aparate electronice de marcat fiscale, care este documentul...
vezi AICI raspunsul specialistilor << Intrebare:
In anul 2021 s-au distribuit dividende in valoare de 32282 lei. S-a retinut impozitul pe dividende si s-a si achitat. Asociatul unic a ridicat doar o parte din dividende (10668 lei) in anul 2021 restul dividendelor au fost ridicate in anul 2022 (20000 lei). Am declarat si in D205 dividendele repartizate si platite. Acum, in 2024, fiscul a trimis notificare ca nu s-a achitat CASS pentru dividendele ridicate in 2021. Incadrarea in plafonul pentru plata CASS se face tinand cont de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<