Tags: dmhi mangalia, tranzactie dmhi mangalia, reluare activitate dmhi mangalia
Tranzactia referitoare la santierul DMHI Mangalia a fost finalizata, potrivit unui comunicat al Ministerul Economiei, care a preluat, luni, 23 iulie, pachetul majoritar de 51% de actiuni.
Activitatea la santierul DMHI Mangalia poate fi relansata! Tranzactia a fost finalizata!
Tranzactia referitoare la santierul DMHI Mangalia a fost finalizata, potrivit unui comunicat al Ministerul Economiei, care a preluat, luni, 23 iulie, pachetul majoritar de 51% de actiuni.
Ministerul Economiei, prin santierul Naval 2 Mai Mangalia SA, devine actionar majoritar cu 51% din actiuni, in timp ce partenerul olandez, Damen Shipyards Group, va detine 49%. Datorita vastei experienÈ›e în constructia de nave È™i in managamentul santierului naval, olandezii de la Damen Shipyards Group vor prelua controlul operational.
"Experienta si managementul olandez vor contribui la stabilizarea santierului, fiind asteptata o recuperare durabila si eficienta a activitatii. in calitate de actionar majoritar statul roman va monitoriza cu atentie evolutia in santierul Naval, pentru a se asigura in legatura cu revitalizarea obiectivului industrial", potrivit comunicatului citat.
Ministrul Economiei, Danut Andrusca, a salutat finalizarea și a declarat ca acum exista motive de optimism in interiorul companiei si in randul comunitatii locale. "Sunt bucuros sa pot anunta finalizarea tranzactiei pachetului de actiuni la santierul din Mangalia, la exact 4 luni de cand am anuntat public ca impreuna cu echipa din minister am rezolvat o situatie de blocaj care dura de prea mult timp. Acum avem motive de optimism in ceea ce priveste viitorul santierului si revitalizarea acestuia. Am incredere ca partenerul olandez va contribui la relansarea activitatii in santier si la dezvoltarea acestuia", a spus ministrul, in comunicatul citat.
Se pare ca aceasta este o premiera pentru Romania, in care statul roman redevine actionar majoritar la un obiectiv industrial strategic care fusese anterior privatizat, dupa cum se arata in comunicatul de presa.
"Santierul Naval este un obiectiv strategic, iar controlul statului roman este o reusita majora. Totodata, este o dovada a politicii economice nationale demne pe care si-a asumat-o Guvernul si este o dovada ca ne tinem de cuvant si ca realizam ceea ce spunem ca vom realiza”, a mai afirmat ministrul Economiei.

de
Redactia InfotvaRedactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Inchiderea contului 711
Intrebare:
La 31 martie am productie neterminata 331=711 -6.264.083,09 lei.
La 1 aprilie reiau productia neterminata 331=711- 6264.083,09 lei (rosu).
La 30.04.2025 vand produse finite - 2.273.544,52 lei si fac inregistrarile 345=711 si 711=345.
Intre timp, in cursul lunii aprilie 2025 mai inregistrez cheltuieli cu productia neterminata in valoare de 1.318.198,25 lei.
Astfel, la sfarsitul lunii aprilie am productie neterminata in valoare de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Declararea impozitului pe profit
Intrebare:
La 30.06 Societatea datoreaza impozit pe profit in suma de 5.000 lei pe care il achita si il declara in D100.
La 30.09 societatea datoreaza cumulat de la inceputul anului impozit pe profit in suma de 2.000 lei; societatea nu achita.
La 31.12 societatea datoreaza cumulat de la inceputul anului impozit pe profit in suma de1.500 lei.
Cum se declara in D100 la 30/09 impozitul pe profit in suma de 2.000 lei (calculat cumulat de la inceput de...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<Drept deducere TVA aferent importului efectuat in numele unui tert
Intrebare:
Societatea preia in regim de perfectionare activa un elicopter de la un partener comercial din afara UE. Dupa prestarea lucrarilor de revizie/reparatii, partenerul solicita societatii noastre ca elicopterul sa ii fie livrat la o anume locatie dintr-un stat membru UE.
Pentru a realiza aceasta, societatea noastra indeplineste (la cererea partenerului extern) formalitatile de punere in libera circulatie a bunului (platind taxele vamale si TVA), dupa care livreaza bunul...
vezi AICI raspunsul specialistilor <<