Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF: 6 Formulare modificate pentru infiintarea Registrului operatorilor intracomunitari

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Iun. 2010
Tags: operatori intracomunitari

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat un Proiect de Ordin care vorbeste despre aparitia Registrului operatorilor intracomunitari, de la 1 iulie, si stabileste modificari de model si ...

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat un Proiect de Ordin care vorbeste despre aparitia Registrului operatorilor intracomunitari, de la 1 iulie, si stabileste modificari de model si continut a unor formulare. Cititi mai jos Proiectul de Ordin "Prin dispozitiile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.47/2010 privind unele masuri pentru combaterea evaziunii fiscale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr....din ........ au fost introduse, in Codul fiscal, dispozitii privind infiintarea Registrului operatorilor intracomunitari.

Registrul operatorilor intracomunitari se infiinteaza, incepand cu data de 1 iulie 2010, in scopul diminuarii evaziunii fiscale in domeniul operatiunilor intracomunitare, precum si pentru consolidarea bazelor de date cu privire la persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA si la operatiunile intracomunitare ale acestora.

Potrivit dispozitiilor art.1582 alin.(13) din Codul fiscal, organizarea si functionarea Registrului operatorilor intracomunitari, inclusiv procedura de inscriere si de radiere din acest registru, se aproba prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Inregistrarea in Registrul operatorilor intracomunitari se realizeaza la cererea contribuabililor care intentioneaza sa efectueze operatiuni intracomunitare, cu exceptia cazurilor prevazute expres de lege la alin. (8) al aceluiasi articol.

Radierea din Registrul operatorilor intracomunitari se efectueaza fie, la cererea contribuabililor, fie din oficiu, de catre organul fiscal, pentru acei contribuabili care indeplinesc conditiile prevazute la art.1582 alin.(10).

Avand in vedere prevederile art.III din ordonanta de urgenta, potrivit carora solicitarile de inscriere in acest registru se depun la organele fiscale competente incepand cu data publicarii acesteia, este necesara, aprobarea modelului si continutului cererii de inregistrare in Registrul operatorilor intracomunitari, care urmeaza sa fie depusa de contribuabili. De asemenea, trebuie stabilita procedura de inregistrare/radiere in/din Registrul operatorilor intracomunitari, precum si procedura de gestionare a acestui registru, care urmeaza sa fie aplicate de catre organele fiscale competente.

Fata de cele de mai sus, s-a intocmit proiectul de ordin alaturat, cu ale carui prevederi, daca sunteti de acord, va propunem sa-l semnati.

AGENTIA NATIONALA DE ADMINISTRARE FISCALA
ORDIN NR. ....

pentru aprobarea Procedurii de organizare si functionare a Registrului operatorilor intracomunitari, precum si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare

In temeiul art.12 alin.(3) din Hotararea Guvernului nr.109/2009 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala,

In temeiul art.1582 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, al art.7, art.78 alin.(3), art.228 alin.(2) si al art.2192 din Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul:

O R D I N
Art.1 - Se aproba „Procedura de organizare si functionare a Registrului operatorilor intracomunitari”, prevazuta in Anexa nr.1 la prezentul ordin.

Art.2 - Se aproba modelul si continutul urmatoarelor formulare:

a) „Cerere de inregistrare in/radiere din Registrul operatorilor intracomunitari”, cod MFP 14.13.01.10.11/r.o.i., prevazuta in Anexa nr.2 la prezentul ordin,
b) „Decizie privind inscrierea/respingerea inscrierii in Registrul operatorilor intracomunitari", cod MFP 14.13.02.61, prevazuta in Anexa nr.3 la prezentul ordin,
c) „Decizie privind radierea, la cerere, din Registrul operatorilor intracomunitari”, cod MFP 14.13.02.62, prevazuta in Anexa nr.4 la prezentul ordin,
d) „Decizie privind radierea, din oficiu, din Registrul operatorilor intracomunitari”, cod MFP 14.13.02.63, prevazuta in Anexa nr.5 la prezentul ordin,
e) „Notificare privind modificarea listei asociatilor si/sau actionarilor”, cod MFP 14.13.02.64, prevazuta in Anexa nr.6 la prezentul ordin.

Art.3 – Instructiunile de completare ale formularului „Cerere de inregistrare in/radiere din Registrul operatorilor intracomunitari” sunt prevazute in Anexa nr.7 la prezentul ordin.

Art.4 - Caracteristicile de tiparire, modul de difuzare, de utilizare si de arhivare a formularelor de la art.2 sunt prevazute in Anexa nr.8 la prezentul ordin.

Art.5 – (1) Referirile la Codul fiscal din cuprinsul prezentului ordin reprezinta trimiteri la titlul VI "Taxa pe valoarea adaugata" al Legii nr.571/2003 privind Codul fiscal,
cu modificarile si completarile ulterioare, iar referirile la normele metodologice reprezinta trimiteri la Normele Metodologice de aplicare a Titlului VI din Codul fiscal, aprobate prin Hotararea Guvernului nr.44/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

(2) Referirile la Codul de procedura fiscala reprezinta trimiteri la Ordonanta Guvernului nr.92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.

Art.6 - Anexele 1-8 fac parte integranta din prezentul ordin. Art.7 - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Art.8 - Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de tehnologia informatiei si Directia generala de administrare a marilor contribuabili, precum si directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti vor lua masuri pentru ducerea la indeplinire a prevederilor prezentului ordin.

Emis la Bucuresti, in data de...............................................
P R E S E D I N T E,
SORIN BLEJNAR

Anexa 1

Anexa 2

Anexa 3

Anexa 4

Anexa 5

Anexa 6

Anexa 7

Anexa 8

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF: 6 Formulare modificate pentru infiintarea Registrului operatorilor intracomunitari":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016