Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Consiliul IMM-urilor din Romania (CNIPMMR) in parteneriat cu Asociatia Municipiilor din Romania (AMR) a lansat, pe 2 iulie, competitia "Capitala antreprenoriatului romanesc 2019". Programul beneficiaza de sprijinul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei (CDR), US Embassy si Banca Transilvania (BT).
“Lansam un concept care sa sustina mediul antreprenorial local. Ne propunem sa alegem Capitala Antreprenoriatului, iar pentru acest lucru o sa vizam 2 aspecte: ce se afla in prezent, cum sustin municipiile antreprenoriatul, branduri, incubatoare etc., dar si ceea ce isi propun sa faca, astfel incat sa dam valoare adaugata antreprenoriatului local. Cum sprijinim capitala selectata? Prin organizarea de evenimente dedicate mediului de afaceri, realizarea unor intalniri de promovare a spiritului antreprenorial intre studenti si antreprenori cunoscuti din Romania, programe de mentoring in randul elevilor si studentilor sau oferirea de know-how de catre antreprenori de succes. Experienta demonstreaza ca doar impreuna, mediul public si mediul privat, reusim sa conturam un mediu de afaceri sustenabil”, spune Florin Jianu, presedinte CNIPMMR.
In selectarea castigatorului se va pune accent pe infrastructura de business, existenta unor programe de sustinere a antreprenoriatului, nivelul atragerii de companii valoroase in municipii, existenta unor scheme locale de ajutor de minimis pentru antreprenori si pe numarul de branduri romanesti existente in municipiu.
“Ca si autoritati locale, trebuie sa acordam o atentie sporita actiunilor de stimulare a antreprenoriatului si a infiintarii de IMM-uri, iar rolul autoritatilor locale in sprijinirea mediului de afaceri si in dezvoltarea parteneriatului public – privat trebuie sa devina unul complex. Sunt convins ca programul „Capitala Antreprenoriatului Romanesc” va contribui la intensificarea schimbului de bune practici si multiplicarea modelelor de afaceri la nivel local, precum si la punerea in valoare a abilitatilor manageriale si antreprenoriale existente in municipii”, a mentionat Robert Negoita, presedintele AMR.
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Contractul de mandat Optimizare fiscala Avantaje si dezavantaje
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Articole similare
“Electrica pune Romania intr-o alta lumina†– Granturi de 50.000 de euroAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"