Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Consultantul fiscal nu mai da autografe... editorial publicat in noiembrie 2007

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Dec. 2007

Sa alergi dupa numai 2.000 de consultanti fiscali, aflandu-te pe acelasi culoar cu inca o jumatate de milion de atleti? Sa dai din coate disperat, pentru a obtine o semnatura fara de care, ca firma, ...

     
     Sa alergi dupa numai 2.000 de consultanti fiscali, aflandu-te pe acelasi culoar cu inca o jumatate de milion de atleti? Sa dai din coate disperat, pentru a obtine o semnatura fara de care, ca firma, nu iti poti indeplini obligatiile fiscale? 
    

     In urma cu doua saptamani, in presa apareau primele informatii despre modificarea Codului de procedura fiscala in sensul instituirii obligativitatii ca toate firmele care completeaza declaratia de profit (Formularul 101) sa obtina si semnatura unui consultant fiscal. In treacat fie spus, este locul sa amintim ca multi dintre oficialii nostri au deja un astfel de atestat, de unde poate si interesul crescut pentru asemenea modificari aduse Codului de procedura fiscala! Iata insa ca, dupa multe presiuni, Comisiile reunite de buget-finante si economica din Senat au decis, intr-un final fericit, eliminarea obligatiei certificarii declaratiilor fiscale de catre consultanti fiscali.

     Decizia plenului Camerei Deputatilor de a elimina aceasta prevedere (inclusa intr-o ordonanta aprobata de Guvern in luna august) va avea ca efect eliminarea obligatiei firmelor de a le solicita consultantilor fiscali, incepand cu 1 ianuarie 2008, certificarea declaratiilor anuale. 


 

 ... Si astfel vom evita sa strangem economia romaneasca in laturile unui navod fara de care putem trai la fel de bine! In rest, dincolo de aceasta – sa-i zicem – divagatie, nu putem sa nu atragem atentia asupra discutiilor recente din cadrul Comisiei Europene, cu privire la acordarea de derogari pentru statele membre, astfel incat acestea sa poata mentine cote reduse de TVA pana cel mai tarziu in 2010. Domeniile in care se pot utiliza cote reduse de TVA pana in 2010 sunt serviciile cu utilizare intensiva a fortei de munca – sectorul constructiilor de locuinte si productia de bunuri cu importanta sociala particulara: alimente, produse agricole, farmaceutice si publicatii periodice de specialitate.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Consultantul fiscal nu mai da autografe... editorial publicat in noiembrie 2007":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016