Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Facilitatea de 1.500 lei pentru cresa si gradinita ar putea fi extinsa la mai multi beneficiari

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 09 Feb. 2022
Facilitatea de 1.500 lei pentru cresa si gradinita ar putea fi extinsa la mai multi beneficiari

De la jumatatea anului incep dezbaterile pentru modificarea codului fiscal, asa cum a anuntat recent ministrul finantelor, Adrian Caciu, intr-un interviu acordat HotNews.ro. Printre schimbari se numara si reintroducerea facilitatii de 1.500 lei pentru cresa si gradinita, care ar putea fi extinsa la mai multi beneficiari.

Facilitatea celor 1.500 de lei pentru cresa sau gradinita a fost amanata prin Ordonanta trenulet. Intrebat daca se gandeste sa ii dea drumul si sa o extinda si pentru platitorii de impozit pe venit, ministrul a raspuns pozitiv.

''Exact, suntem in analiza. Incercam sa-i dam drumul pe la jumatatea anului, cel tarziu. Incercam extinderea catre mai multi beneficiari. De fapt, asta ne-a blocat atunci. Scopul, pana la urma, este de a ajunge in zona de educatie timpurie. Beneficiarul de educatie timpurie este copilul. Trebuie sa am cat mai multi beneficiari'', a explicat ministrul in interviul acordat HotNews.ro.

In acelasi interviu, ministrul a anuntat si alte facilitati, prentru persoanele care lucreaza in domeniul IT sau constructii.
 

Facilitatile din constructii vor fi updatate


''E posibil sa fie updatate. Facilitatile din constructii sunt bune. Unii s-au suparat ca nu exista, de exemplu, Pilonul II (de pensii n.r.). Bun, acolo se poate gasi o solutie, ca statul sa sustina, pentru o perioada, niste compensatii. Eu nu sunt adeptul scoaterii unor facilitati in momentul in care tu ai nevoie de acel sector. Aici va dau doua sectoare: IT si Constructiile. Avem de investit in tara asta vreo 140 miliarde de euro in urmatorii 10 ani ca iau si bugetul de stat ca nivel de investitii.

Investitiile alea nu se fac decat cu constructii, vor fi si firme din afara si firme romanesti. Este o industrie care s-a dezvoltat pe orizontala si cred eu ca avem firme de constructii destul de puternice. Avem alta problema acolo: criza de forta de munca. asta este un raspuns la ce ar insemna sa mai scoatem si facilitatea asta, sa renuntam la ea.

Ceea ce are nevoie sectorul constructiilor este un upgrade de facilitati pentru a putea sa ramana competitiv si sa avem cu cine sa construim. si cu aceasta facilitate forta de munca inca migreaza. Pe de alta parte, trebuie gasita o formula de calificare a fortei de munca. Trebuie sa gasesti si un sistem in care sa aduci oameni catre constructii'', a conchis ministrul in functie.
 

Scutiri de impozit pentru persoanele din domeniul IT


''Eu iti dau facilitatea de a nu-ti impozita acel venit, dar fa legatura cu sursa. De unde ti-a venit acel venit? Ti-a venit de la o companie care a dat o comanda. Dau un exemplu, nu stiu daca asta va fi. Va trebui sa discutam cu industria, cu IT-stii.

Produsul ala sa fie fabricat in Romania. Ca este exportat, ca este internalizat, vandut in Romania ca soft sau ca segment dintr-un soft, transforma-l intr-un produs si leaga-l de o activitate care pleaca din Romania printr-o forma de organizare, ca este PFA, companie de soft. Important este sa o leg de ceva'', a spus ministrul.


De asemenea, vor exista si alte schimbari in Codul fiscal: impozitul progresiv, simplificarea Declaratiei Unice, scaderea pragului la microintreprinderi, detalii in ACEST articol.


Sursa: HotNews.ro
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Facilitatea de 1.500 lei pentru cresa si gradinita ar putea fi extinsa la mai multi beneficiari":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016