Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
De la jumatatea anului incep dezbaterile pentru modificarea codului fiscal, asa cum a anuntat recent ministrul finantelor, Adrian Caciu, intr-un interviu acordat HotNews.ro. Printre schimbari se numara si reintroducerea facilitatii de 1.500 lei pentru cresa si gradinita, care ar putea fi extinsa la mai multi beneficiari.
''Exact, suntem in analiza. Incercam sa-i dam drumul pe la jumatatea anului, cel tarziu. Incercam extinderea catre mai multi beneficiari. De fapt, asta ne-a blocat atunci. Scopul, pana la urma, este de a ajunge in zona de educatie timpurie. Beneficiarul de educatie timpurie este copilul. Trebuie sa am cat mai multi beneficiari'', a explicat ministrul in interviul acordat HotNews.ro.
In acelasi interviu, ministrul a anuntat si alte facilitati, prentru persoanele care lucreaza in domeniul IT sau constructii.
Facilitatile din constructii vor fi updatate
''E posibil sa fie updatate. Facilitatile din constructii sunt bune. Unii s-au suparat ca nu exista, de exemplu, Pilonul II (de pensii n.r.). Bun, acolo se poate gasi o solutie, ca statul sa sustina, pentru o perioada, niste compensatii. Eu nu sunt adeptul scoaterii unor facilitati in momentul in care tu ai nevoie de acel sector. Aici va dau doua sectoare: IT si Constructiile. Avem de investit in tara asta vreo 140 miliarde de euro in urmatorii 10 ani ca iau si bugetul de stat ca nivel de investitii.
Investitiile alea nu se fac decat cu constructii, vor fi si firme din afara si firme romanesti. Este o industrie care s-a dezvoltat pe orizontala si cred eu ca avem firme de constructii destul de puternice. Avem alta problema acolo: criza de forta de munca. asta este un raspuns la ce ar insemna sa mai scoatem si facilitatea asta, sa renuntam la ea.
Ceea ce are nevoie sectorul constructiilor este un upgrade de facilitati pentru a putea sa ramana competitiv si sa avem cu cine sa construim. si cu aceasta facilitate forta de munca inca migreaza. Pe de alta parte, trebuie gasita o formula de calificare a fortei de munca. Trebuie sa gasesti si un sistem in care sa aduci oameni catre constructii'', a conchis ministrul in functie.
Manual de politici contabile - Stick USB
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Scutiri de impozit pentru persoanele din domeniul IT
''Eu iti dau facilitatea de a nu-ti impozita acel venit, dar fa legatura cu sursa. De unde ti-a venit acel venit? Ti-a venit de la o companie care a dat o comanda. Dau un exemplu, nu stiu daca asta va fi. Va trebui sa discutam cu industria, cu IT-stii.
Produsul ala sa fie fabricat in Romania. Ca este exportat, ca este internalizat, vandut in Romania ca soft sau ca segment dintr-un soft, transforma-l intr-un produs si leaga-l de o activitate care pleaca din Romania printr-o forma de organizare, ca este PFA, companie de soft. Important este sa o leg de ceva'', a spus ministrul.
De asemenea, vor exista si alte schimbari in Codul fiscal: impozitul progresiv, simplificarea Declaratiei Unice, scaderea pragului la microintreprinderi, detalii in ACEST articol.
Sursa: HotNews.ro
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"