Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Fiscalitatea romaneasca? ...Mereu si implacabil gravida!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Mar. 2008

Stiu ca pare cu totul neverosimil, insa Ministerul Finantelor estimeaza ca, in total, contribuabilii romani, persoane fizice si juridice, platesc...420 de taxe si impozite! 420!Banca Mondiala a ...

Stiu ca pare cu totul neverosimil, insa Ministerul Finantelor estimeaza ca, in total, contribuabilii romani, persoane fizice si juridice, platesc...420 de taxe si impozite! 420!

Banca Mondiala a identificat in Romania aproximativ 100 de taxe si impozite pe care trebuie sa le plateasca firmele. Cu alte cuvinte, mai mult decat dublu fata de oricare dintre celelalte tari ale Uniunii Europene, cel mai aproape de noi situandu-se Polonia, cu 40 de taxe si impozite!

Este vorba despre: 12 contributii sociale pe an, 12 taxe pe valoarea adaugata, impozitul pe teren, impozitul pe cladiri, impozitul pe profitul companiei, taxele de urbanism si asa mai spre foarte departe! In afara de aceste obligatii, firmele mai trebuie sa achite inca 100 de taxe neevidentiate,asa-zisele "taxe parafiscale “ ("tarife“, "contributii“, "comisioane“ si "timbre“).

Marturisesc! Am fost cat se poate de entuziast in ziua in care portofoliul de la Economie si Finante a incaput pe mana unui liberal. Am vazut in aceasta promisiunea unei stimulari reale a companiilor romanesti, a initiativei private in general.

Am a steptat, cu multa rabdare, "socul“ pe care l-am considerat intotdeauna absolut necesar pentru Romania – trecerea brusca a, abrupta de la economia de subzistenta la cea de maxim profit. Fiecare luna care a trecut de atunci a insemnat insa inca un interval de incordare, in care increderea initiala imi era tot mai mult inselata.

...Intre timp au trecut multe luni. Luni care s-au adunat facandu-se ani. Ani in care impozitele si taxele nu numai ca nu si-au rarit randurile, dar au continuat in mod constant sa se inmulteasca. Daca ar fi sa acordam acum premiul pentru "Cel mai fertil pantec purtator de biruri“, statul roman ar iesi de departe invingator, lasandu-si cu ochii in soare concurenta.

Intr-o economie cat o China a taxelor, fiscalitatea romanesca ramane mereu si implacabil gravida. Fiecare an este prilejul unui sir interminabil de botezuri. Ultimul? Nou-nascutul poarta numele de "Impozit pe primele de Craciun sau de Paste, cadourile de Ziua Copilului, abonamentele de telefon sau pe mijloacele de transport in comun primite de la serviciu“. Un nume cam lung, e drept. Un nume pe care insa, din pacate, vom ajunge sa il memoram cu totii!

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Fiscalitatea romaneasca? ...Mereu si implacabil gravida!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016