Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Garantiile depuse la furnizor se inregistreaza in contul 267 (desi nu au neaparat o durata mai mica de un an)? Dar atunci cum reglam bilantul (vezi active imobilizate)?Solutie:Potrivit prevederilor ...
Garantiile depuse la furnizor se inregistreaza in contul 267 (desi nu au neaparat o durata mai mica de un an)? Dar atunci cum reglam bilantul (vezi active imobilizate)?Solutie:
Potrivit prevederilor OMFP 3055/2009 pentru adoptarea reglementarilor contabile conforme cu directivele europene, cu ajutorul contului 267 se tine evidenta creantelor imobilizate sub forma imprumuturilor acordate pe termen lung altor entitati, a altor creante imobilizate, cum sunt depozite, garantii si cautiuni depuse de entitate la terti, care urmeaza a fi detinute pe o perioada mai mare de un an.
Potrivit prevederilor art 118 din OMFP 3055/2009, la alte creante imobilizate se cuprind garantiile, depozitele si cautiunile depuse de entitate la terti. [...] Entitatile care au evidentiate in contul de creante imobilizate creante imobilizate cu scadenta mai mare de un an, vor prezenta in bilant, la imobilizari financiare, numai partea cu scadenta mai mare de 12 luni, diferenta urmand a fi reflectata la creante.
In acest sens, dupa cum puteti observa daca analizati formularul publicat pe site-ul Ministerului de Finante pentru depunerea situatiilor financiare, contul 267 apare atat in cadrul sectiunii de active imobilizate, cat si in cadrul sectiunii de active circulante, iar la sfarsitul formularului 10 se precizeaza ca aceste elemente se vor repartiza in functie de natura lor.
Astfel, soldul contului 267 se va imparti in doua: sumele ce au o scadenta mai mica de 12 luni vor fi trecute in bilant ca active circulante, iar sumele cu o scadenta mai mare de 12 luni vor fi trecute in bilant ca active imobilizate.
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"