Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Legea 273/2022: Indemnizatia de somaj va creste cu 130,5 lei pentru persoanele care au un stagiu de cotizare de cel putin un an

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 02 Oct. 2022
Legea 273/2022: Indemnizatia de somaj va creste cu 130,5 lei pentru persoanele care au un stagiu de cotizare de cel putin un an
Tags: legea 273/2022, indemnizatia de somaj 

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, saptamana trecuta, legea care prevede majorarea cuantumului indemnizatiei de somaj acordata persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel putin un an, acesta urmand sa fie egal cu valoarea indicatorului social de referinta.

Decretul prevede modificarea art. 39 alin. (2) lit. a) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, in sensul majorarii cuantumului indemnizatiei de somaj acordata persoanelor cu un stagiu de cotizare de cel putin un an. Indemnizatia va fi egala cu valoarea indicatorului social de referinta.

 

Indemnizatia de somaj va creste de la 75% din valoarea Indicatorului Social de Referinta, cat este acum, la 100% din acesta. Acest lucru inseamna ca persoanele care au cotizat cel putin un an la bugetul de stat se vor bucura de o indemnizatie de somaj cu 130,5 lei mai mare.

 

„Cuantumul indemnizatiei de somaj este o suma acordata lunar si in mod diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, si este egal cu valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an”, conform initiativei legislative adoptate.


Camera Deputatilor a adoptat proiectul in calitate de for decizional. Prin urmare, legea merge la promulgare.

 

Extras din Legea 273/2022:


a articolul 39 din Legea nr. 76/2002


privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 103 din 6 februarie 2002, cu modificarile si completarile ulterioare, partea introductiva si litera a) ale alineatului (2) se modifica dupa cum urmeaza:

"(2) Cuantumul indemnizatiei de somaj prevazute la alin. (1) este o suma acordata lunar si in mod diferentiat, in functie de stagiul de cotizare, si este egal cu:

a) valoarea indicatorului social de referinta in vigoare la data stabilirii acestuia, pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin un an;"

Aceasta lege a fost adoptata de Parlamentul Romaniei, cu respectarea prevederilor art. 75 si ale art. 76 alin. (1) din Constitutia Romaniei, republicata

Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Legea 273/2022: Indemnizatia de somaj va creste cu 130,5 lei pentru persoanele care au un stagiu de cotizare de cel putin un an":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016