Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Magazinul ANAF din Capitala, "o teapa"

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 14 Dec. 2010

Magazinul ANAF din Capitala nu are nimic special. Produsele vandute aici se gasesc in en-gros-urile "chinezesti" de la periferie sau la orice butic de piata din oras, la preturi apropiate, insa lipsa ...


Magazinul ANAF din Capitala nu are nimic special. Produsele vandute aici se gasesc in en-gros-urile "chinezesti" de la periferie sau la orice butic de piata din oras, la preturi apropiate, insa lipsa de experienta in comert a ANAF si mediatizarea l-au transformat nemeritat intr-un "pom laudat".

Magazinul ANAF din Berceni vinde, in principiu, produse confiscate din en-gros-urile "Europa" si "Dragonul Rosu" de la periferia Bucurestiului. La magazinul din strada Mariuca din zona Aparatorii Patriei ajung insa doar produsele care nu se califica drept "contrafacute" sau "falsificate". "Adica cele care nu incearca sa copieze brand-uri celebre, fie ca folosesc numele corect sau unul extrem de apropiat", explica Ionut Cucu, unul dintre reprezentantii ANAF care se ocupa de magazinul deschis in Bucuresti.

Pe langa hainele si decoratiunile, de sezon sau nu, toate confiscate din en-gros-uri si toate facute in China, in magazin mai pot fi gasite sucuri, bere sau mancare de animale, toate produse de companii importante si cunoscute, toate in termenul de valabilitate, dar sechestrate de politie sau fisc pentru ca au fost gasite la vanzare fara acte. Sucurile, berea si mancarea pentru animale se vindeau la preturi sub cele ale pietei, un anumit sortiment de mancare pentru pisici, spre exemplu, putand fi cumparat de la magazinul ANAF cu jumatate din pretul la care se gaseste pe piata. O sticla de jumatate de litru de suc produs de "Coca Cola" este doi lei, iar o doza de bere cu acelasi volum costa intre 1,3 si 1,7 lei, in functie de sortiment. Un PET de doi litri de bere era trei lei, insa intreg stocul de bere a fost epuizat in mai putin de trei ore de la deschidere.

Produsele "chinezesti", in schimb, aveau preturi chiar de cateva ori mai mari decat cele din magazinele de cartier. Un castron de plastic vandut aici cu sapte lei este, asa cum au constatat alti cumparatori, "jumate sau chiar mai putin" in Europa. La fel unele sacose, genti sau haine, "mai scumpe sau la acelasi pret ca in «Europa»". Cumparatorii de meserie, oricat de nervosi ar fi ajuns in magazin din cauza asteptarii de cateva ore in frigul de-afara, au gasit insa si cateva produse care "se meritau": anumite pulovere, papucii de casa sau blugii vanduti la 15 lei.

"Preturile sunt stabilite de o comisie din care fac parte oamenii nostri si cativa reprezentanti ai Oficiului pentru Protectia Consumatorului", a explicat Ionut Cucu.

Comertul insa a mers ingrozitor de greu la mazinul ANAF. Sistemul gandit de responsabilii cu vanzarea este unul incredibil de greoi. Magazinul este impartit in trei incaperi, insa in fiecare exista un reprezentant al ANAF pe la care cumparatorii este musai sa treaca pentru a lua un bon scris de mana, pe care apare numarul de produse alese si pretul acestora. Dupa trei cozi, presupunand ca exista clienti care au ales produse din fiecare dintre cele trei incaperi, cumparatorul mai sta apoi la o coada generala, la singura casa de marcat.

In plus, alti cativa angajati ai ANAF aveau rolul de a pazi cumparatorii, in lipsa oricarui sistem anti-furt din magazin si a oricaror elemente de siguranta atasate produselor, firma de paza fiind implicata, alaturi de politistii comunitari, in gestionarea si ordonarea cozii imense de oameni asteptand sa intre. In aceste conditii, evident ca au existat si furturi.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Magazinul ANAF din Capitala, "o teapa" ":
Rating:

Nota: 4.04 din 5 din 12 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016