Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MEAT a lansat platforma IMM Mentor pentru reducerea poverii administrative si dezvoltarea intreprinderilor inovatoare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 27 Dec. 2023
MEAT a lansat platforma IMM Mentor pentru reducerea poverii administrative si dezvoltarea intreprinderilor inovatoare
Tags: platforma imm mentor, reducerea poverii administrative

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului si Turismului (MEAT) a lansat platformaIMM Mentor, dedicata informarii, educarii si interconectarii antreprenorilor din Romania. Demersul a avut loc in contextul desfasurarii conferintei de finalizare a proiectuluiManagement de calitate si performanta in cadrul MEEMA, pentru reducerea poverii administrative si dezvoltarea IMM-urilor inovatoare, noua platforma fiind dezvoltata in cadrul acestui proiect.

Platforma IMM MENTOR pune la dispozitia intreprinderillor mici si mijlocii, start-up-urilor si scale-up-urilor o gama vasta de resurse si informatii de interes. Astfel – se mentioneaza intr-un comunicat al MEAT – noul instrument digital are inclusiv rolul de match-making intre antreprenorii care doresc sa-si stabileasca relatii de business, iar printre facilitati se numara facturarea gratuita si „primul meu site”. Platforma este structurata pe 5 piloni reprezentativi pentru viata unei companii, de la educatie & formare antreprenoriala, finantare, cadrul legislativ, accesul simplificat la institutiile care gestioneaza relatia cu mediul de afaceri, pana la market place, care faciliteaza schimburi de experienta si networking cu alte companii, in scopul expunerii de propuneri si oferte si incheierea de parteneriate.

„Un alt rezultat obtinut este Politica publica pentru sprijinirea IMM-urilor inovatoare, actiune care se aliniaza obiectivului prioritar al proiectului, de dezvoltare a unui mediu de afaceri deschis, stabil si transparent, intr-un cuvant predictibil, cladit pe responsabilitate, competitivitate si spirit antreprenorial. Documentul a fost realizat ca urmare a implicarii expertilor externi nationali si internationali cooptati, pe baza expertizei furnizate, in cadrul Grupului de Lucru pentru Inovare in Afaceri (GLIA), constituit la nivelul MEAT. Totodata, au fost armonizate si observatiile formulate in cadrul dezbaterilor regionale si a vizitelor de studiu efectuate in tari cu potential mare in domeniul inovarii. In ceea ce priveste planul de actiuni, parte integranta a politicii publice, acesta cuprinde un set de masuri pentru sprijinirea ecositemului de inovare din Romania, care vor putea fi implementate pe termen mediu si lung, in perioada 2024-2030”, precizeaza MEAT.

Proiectul, asa cum se regaseste si in titlul acestuia, a avut scopul de a consolida capacitatea administrativa a MEAT, prin reducerea poverii administrative. Pornind de la acest deziderat, a fost creata platforma AMD – un sistem electronic integrat de management al documentelor la nivelul institutiei. Concret, prin intermediul aplicatiei, se va urmari inregistrarea si traseul lucrarilor, arhivarea electronica la nivelul structurilor interne, vor fi evidentiate termenele de realizare a sarcinilor si vor fi emise rapoarte privind stadiul acestora. Totodata, vor fi digitalizate evidenta angajatilor si procesul de implementare a procedurilor de lucru, fiind reglementat inclusiv fluxul de documente. Initiativa eficientizeaza si optimizeaza, astfel, procesele decizionale, in beneficiul mediului de afaceri, al cetatenilor, dar si al angajatilor din cadrul MEAT.



Sursa: MEAT
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MEAT a lansat platforma IMM Mentor pentru reducerea poverii administrative si dezvoltarea intreprinderilor inovatoare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016