Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

MFP a gazduit sedinta Comitetului interministerial pentru trecerea la euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 31 Oct. 2011
Tags: comitet interministerial, trecerea la euro

Astazi 31 octombrie 2011, sub presedintia Primului Ministru Emil Boc, a avut loc reuniunea Comitetului interministerial pentru trecerea la euro, structura infiintata prin Decizia Primului Ministru nr.58/2011.


In cadrul sedintei, s-a discutat stadiul indeplinirii criteriilor de convergenta nominala in contextul recentelor evolutii economice din zona euro. A fost analizat, de asemenea, Cadrul european de asistenta financiara pentru stabilitatea macroeconomica a Uniunii Europene si au fost prezentate recentele masuri adoptate de Consiliul European.

In acest context, s-a reiterat mentinerea tintei de aderare la euro pentru anul 2015, subliniindu-se faptul ca aceasta are un efect de armonizare si disciplinare a politicilor macroeconomice, iar indeplinirea criteriilor pentru adoptarea euro este un indicator esential de evaluare atat pentru Comisia Europeana, cat si pentru pietele internationale. In acest sens, momentul adoptarii euro depinde de dezvoltarile de pe plan european si mondial, coerenta politicilor macroeconomice interne si implementarea reformelor structurale fiind imperios necesare.

La reuniunea gazduita de Banca Nationala a Romaniei au participat Primul Ministru Emil Boc, presedinte al Comitetului interministerial pentru trecerea la euro, Guvernatorul BNR Mugur Isarescu, vicepresedinte al acestui comitet, Zoltan Nagy, secretar de stat, din partea vicepremierului Marko Bela, ministrul Finantelor Publice Gheorghe Ialomitianu, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri Ion Ariton, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale Sulfina Barbu, ministrul Administratiei si Internelor Traian Igas, ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului Daniel Funeriu, ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi, ministrul Justitiei Catalin Predoiu, Åžeful Departamentului Afaceri Europene Bogdan Manoiu, Consilier de Stat Andreea Paul-Vass, Presedintele ANEIR Mihai Ionescu, Presedintele confederatiei sindicale Meridian Ion Popescu, precum si membrii Consiliului de Administratie al BNR.

Reuniunile Comitetului Interministerial au loc trimestrial. Urmatoarea intanire va fi gazduita de Guvernul Romaniei.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "MFP a gazduit sedinta Comitetului interministerial pentru trecerea la euro":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016