Atentie contabili!


Modificari importante privind planul de conturi!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce mai avem de indeplinit inainte de a trece la euro?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Apr. 2015 Exclusiv
Tags: euro, adoptarea euro, isarescu, guvernatorul bnr, inflatie, romania

Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, considera ca eliminarea surselor de inflatie reprimata, a deficitelor cvasifiscale generate de restructurarea companiilor de stat, presiunile date de necesitatea cheltuielilor pentru infrastructura, dar si procesul de aliniere a rezervelor minime obligatorii la nivelul din Uniunea Europeana reprezinta provocari ale economiei romanesti in procesul de adoptare a euro.


"Tehnic, data tinta pe care am stabilit-o, la nivel verbal, presupune intrarea in mecanismul ratelor de schimb (ERM II) la 1 ianuarie 2016. Participarea la acest mecanism, in intervalul de minim doi ani, (...) reclama si un anumit nivel de dezvoltare a economiei. (...) Am in vedere, in primul rand, eliminarea surselor de inflatie reprimata, relevant in acest sens fiind exemplul privind finalizarea liberalizarii pietei energiei, deficite cvasifiscale de tipul celor care rezulta din restructurarea intreprinderilor de stat si alte surse de presiuni bugetare viitoare date de cheltuielile pentru infrastructura", a declarat miercuri Isarescu intr-un seminar referitor la riscul de tara, potrivit Agerpres.

Aceeasi sursa anunta ca Mugur Isarescu a declarat ca Banca Nationala mai are nevoie de un an, un an si jumatate pentru incheierea procesului de aliniere a ratelor rezervelor minime obligatorii (RMO) la nivelul din Uniunea Europeana, de 2%, avand in vedere ca banca centrala are o abordare graduala in acest sens din cauza impactului potential asupra cursului de schimb.


 "Acesta este inca un motiv pentru care intrarea in ERM II in 2016 si, pe cale de consecinta, trecerea la euro in 2019 sunt obiective foarte ambitioase", a adaugat acesta, potrivit Agerpres.

Guvernatorul BNR e de parere ca e mai bine ca Romania sa isi stabileasca o data fixa pentru a incepe organizarea progreselor in aceasta directie, tinand cont de tinta fixata.


"Adoptarea euro indica un angajament perpetuu. Din aceasta perspectiva, cele doua tipuri de convergenta se sustin reciproc. Cea nominala asigura cadrul macroeconomic stabil care faciliteaza convergenta reala, in timp ce aceasta din urma creeaza premisele sustenabilitatii convergentei nominale prin reducerea expunerii la socuri asimetrice", a declarat Isarescu, potrivit aceleiasi surse.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce mai avem de indeplinit inainte de a trece la euro?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
[x]

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016