Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat recent ca Banca Nationala a Romaniei nu are o politica de relaxare cantitativa, asa cum este cea adoptata pe plan european.
"In Romania nu ne aflam in aceasta situatie (de la nivelul zonei euro - n.r.), nu facem relaxare cantitativa, nu fortam pe nimeni sa cumpere titluri de stat. Am lasat ceva lichiditate in piata, insa intentia noastra nu este sa lasam excesul de lichiditate a la long, nu face bine", a afirmat marti Isarescu la conferinta "Viitorul modelelor de business bancar", organizata in cadrul evenimentelor dedicate aniversarii a 135 de ani de la infiintarea Bancii Nationale a Romaniei, potrivit Mediafax.
De asemenea, acesta a precizat ca aceasta necesitate de a se adapta s-a simtit si de catre bancile centrale care au adoptat masuri neconventionale. In plus, conform declaratiilor citate de Mediafax, s-a dorit aducerea in prim-plan a faptului ca exista un exces de lichiditate:
"Am vrut sa spunem: nu uitati ca mai este si aceasta lichiditate! Insa nu chestiunea lichiditatii, a banilor era problema, ci calitatea, relatia rupta dupa o criza pacatoasa intre clientii bancilor si bancheri",.
Conform aceleiasi surse, guvernatorul BNR a precizat si ca in Romania nu exista nici relaxare cantitativa, nici deflatie, cu toate ca rata inflatiei se va situa pentru cateva luni in teritoriu negativ.
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025
Manual de politici contabile - Stick USB
"Deflatia inseamna o stare de spirit, pe care n-o vad instalata in mintea romanilor. Ea amana decizia de cumparare, care duce la scaderea consumului si apoi iar la reducerea preturilor", a adaugat acesta.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Economia mondiala se va confrunta in 2010 cu obstacole serioaseDe ce legislatia privind insolventa nu se poate aplica bancilorMFP a publicat un nou proiect privind institutiile de credit si adecvarea capitaluluiIsarescu: BNR nu poate plati pensiile si salariileLEGE - privind activitatea de emitere de moneda electronicaUltimele articole
MFP: Proiect pentru reglementarea emiterii de moneda electronicaMFP: Proiect de OUG privind emiterea de moneda electronicaComisia Europeana: Taxa pe tranzactiile financiare in cadrul cooperarii consolidateRomania si Bulgaria au un cost al creditelor ridicat fata de media UEArticole similare
Noutati legislatie Fiscala 15-19 decembrie 2008 - Monitorul OficialPoiect: Lege pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 156 din 2007Articole similare
ISARESCU: BNR nu poate plati pensiile si salariileBNR, profit de 186,715 milioane de lei in 2017, cu o crestere de 50%Ce ne tine pe loc? Ce influenteaza negativ productivitatea in Romania?La ce concluzii au ajuns Ponta si ISARESCU privind reducerea TVA?ISARESCU, despre cresterile salariale: Oferta de pe piata muncii nu este corelata cu cerereaUltimele articole
Guvernatorul BNR: O solutie pentru majorarea pensiilor ar fi imprumuturileMinistrul Finantelor, discutii in Senat privind impactul OUG nr. 114/2018ISARESCU: Pentru multi, plata impozitelor este o corvoadaISARESCU: Suntem pentru cresterea consumului, pentru cresterea salariilor; atentie la dozaj!Majorarile salariale trebuie tinute sub control. Ce a declarat guvernatorul BNRArticole similare
Vanzare sub pret de achizitie. Ce documente sunt obligatorii?Tratamentul fiscal al TVA, pentru reducerile comercialeTaxe speciale ar putea fi aplicate comerciantilor care nu scad preturile dupa reducerea TVA la 9 la sutaReducerea TVA a facut ca preturile de consum sa scadaArticole similare
Numarul clientilor nemultumiti ai bancilor organizati in grupuri pe internet a trecut de 12.000. Detalii aiciRomanii nu sunt informati cand iau un credit nouProfesorii de economie din Romania cer retragerea de urgenta a Ordonantei 114/2018CLIENTII BANCILOR pot alege raul cel mai mic: recuperare creante sau rate intarziate la bancaCLIENTII BANCILOR vor mandata avocatii sa negocieze si sa ii reprezinte in procese colectiveAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"