Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
La inceputul saptamanii in curs, a avut loc la sediul BNR, o intalnire intre guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si diplomati ai ambasadelor UE din Romania. Intalnirea a avut ca tema economia locala.
Iata care au fost unele dintre mesajele transmise de Isarescu in cadrul discutiei, catre investitorii din statele UE, potrivit HotNews.ro:
" 2015 a fost al cincilea an consecutiv de crestere economica. Dupa o crestere de 2,4% in 2014 ne asteptam la in 2015 economia sa creasca cu 3,5%, cu mult peste media UE.
Deficitul de cont curent este de asteptat sa ramana sub 1,0% din PIB in 2015, iar rezervele internationale raman la un nivel confortabil, in ciuda rambursarii aproape integrale a imprumutului de la FMI.
O deviatie semnificativa de la MTO pare probabila in anii urmatori datorita reducerilor viitoare de taxe si a cresterilor salariale in sectorul public.
In ciuda cresterii rapide pe parcursul anilor de criza a ponderii datoriei in PIB, acest indicator ramane situat la sub 40% din PIB (al patrulea cel mai mic nivel din UE) Sistemul bancar este rezistent la socuri. Am asistat la scaderea ratei creditelor neperformante pe fondul curatirii bilantului bancilor iar expunerea asupra sistemul bancar din Grecia este limitata.
Redresarea economica de dupa 2010 a fost initial condusa de nexporturi. Din 2014, consumul interna a inlocuit exporturile nete.
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Agenda Fiscala a Contabilului 2025
Ratele rapide de crestere in domeniul echipamentelor electrice si in sectorul auto au contribuit cel mai puternic la performanta favorabila a industriei In ultimul timp, serviciile de IT & C au capatat o consistenta tot mai puternica, ponderea lor in PIB depasind-o pe cea a sectorul ui agricol in 2014 si fiind in prezent aproape de cota detinuta de constructii."
De asemenea, acesta a amintit ca obiectivul pe termen mediu a fost atins in 2014 si ca pentru 2015 e estimata o mentinere aproape de tinta, "dar o deviere semnificativa pare probabila in urmatorii ani datorita viitoarelor reduceri de impozite si a cresterilor salariale in sector public".
In plus, conform declaratiilor facute cu ocazia acestei intalniri, s-a precizat ca Romania pe locul al treilea din UE din punct de vedere al independentei energetice ( dupa Estonia si Danemarca) capitalul rusesc fiind prezent (direct sau prin intermediul societatilor care detin sediul in alte tari UE) la fier si otel (TMK), metalurgie (Alro Slatina) si rafinarea petrolului (Lukoil). Niciuna dintre companiile cu capital rusesc nu poate fi considerata de importanta sistemic. In sectorul financiar nu exista legaturi directe intre sistemul bancar romanesc si cele de Rusia si Ucraina
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cine va fi noul sef la ASF?Unde s-a simtit cel mai bine reducerea TVA?Scaderea pensiilor ar fi fost solutia preferata si de ISARESCU fata de cresterea TVARegulamentul BNR nr. 9 privind procedura de solutionare diferende servicii de plata dintre utilizatori si prestatoriANPC a transmis FMI ca isi mentine pozitia privind aplicarea OUG 50 la creditele in derulareUltimele articole
Guvernatorul BNR: O solutie pentru majorarea pensiilor ar fi imprumuturileMinistrul Finantelor, discutii in Senat privind impactul OUG nr. 114/2018ISARESCU: Pentru multi, plata impozitelor este o corvoadaISARESCU, despre cresterile salariale: Oferta de pe piata muncii nu este corelata cu cerereaBNR, profit de 186,715 milioane de lei in 2017, cu o crestere de 50%Articole similare
HG 679/2015: modificarea si completarea Normelor OUG 6/2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilorMinistrul Finantelor, discutii in Senat privind impactul OUG nr. 114/2018Declaratiile recente privind politica adoptata de bancile romaneMinisterul Muncii vrea sa legifereze impozitarea multipla pe veniturile salarialeStrategia fiscala, o furtuna intr-un pahar cu apaUltimele articole
Plafoane fiscale valabile in anul 2025, pentru aplicarea TVA, in lei si in valutaFacturare in RO e-Factura. Facturile in euro pot fi transmise in sistem?In ce conditii poti trece de la impozit pe profit la impozit micro in 2025Furnizori care NU transmit factura. Cum trebuie emisa autofactura de catre firmeE-Transport: Cum se declara valoarea totala a bunurilor pentru obtinerea codului UITArticole similare
Repunere in termen la inlesnirile la plata obligatiilor fiscaleCum se face inregistrarea reducerii impozitului pe profit conform OUG153/2020Articole similare
Ce trebuie sa stim daca acordam tichete cadou in 2014!Noi masuri sociale de la 1 ianuarie 2023, conform OUG 168/2022: majorarea punctului de pensie, sprijin financiar pensionari, taxare pensii militareCIM cu timp partial. Stagiu de cotizare si baza de calcul concediu medicalLista masurilor propuse in Noul Cod Fiscal. Declaratii si precizari MFPTratament fiscal pentru venituri realizate din strainatate. Se declara in formularul 212?Ultimele articole
Facilitatile fiscale pentru constructii, eliminate in 2025Majorare salariu minim in 2025. Noutati importante pentru angajatoriPFA care a estimat alte venituri pentru 2024. In ce conditii se depune Declaratia Unica rectificativaCum se face trecerea de la TVA trimestrial la TVA lunar in 2025Venituri din chirii in scop turistic. Precizari importante ale ANAF pentru persoanele fiziceAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"