Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
La inceputul saptamanii in curs, a avut loc la sediul BNR, o intalnire intre guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si diplomati ai ambasadelor UE din Romania. Intalnirea a avut ca tema economia locala.
Iata care au fost unele dintre mesajele transmise de Isarescu in cadrul discutiei, catre investitorii din statele UE, potrivit HotNews.ro:
" 2015 a fost al cincilea an consecutiv de crestere economica. Dupa o crestere de 2,4% in 2014 ne asteptam la in 2015 economia sa creasca cu 3,5%, cu mult peste media UE.
Deficitul de cont curent este de asteptat sa ramana sub 1,0% din PIB in 2015, iar rezervele internationale raman la un nivel confortabil, in ciuda rambursarii aproape integrale a imprumutului de la FMI.
O deviatie semnificativa de la MTO pare probabila in anii urmatori datorita reducerilor viitoare de taxe si a cresterilor salariale in sectorul public.
In ciuda cresterii rapide pe parcursul anilor de criza a ponderii datoriei in PIB, acest indicator ramane situat la sub 40% din PIB (al patrulea cel mai mic nivel din UE) Sistemul bancar este rezistent la socuri. Am asistat la scaderea ratei creditelor neperformante pe fondul curatirii bilantului bancilor iar expunerea asupra sistemul bancar din Grecia este limitata.
Redresarea economica de dupa 2010 a fost initial condusa de nexporturi. Din 2014, consumul interna a inlocuit exporturile nete.
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Ratele rapide de crestere in domeniul echipamentelor electrice si in sectorul auto au contribuit cel mai puternic la performanta favorabila a industriei In ultimul timp, serviciile de IT & C au capatat o consistenta tot mai puternica, ponderea lor in PIB depasind-o pe cea a sectorul ui agricol in 2014 si fiind in prezent aproape de cota detinuta de constructii."
De asemenea, acesta a amintit ca obiectivul pe termen mediu a fost atins in 2014 si ca pentru 2015 e estimata o mentinere aproape de tinta, "dar o deviere semnificativa pare probabila in urmatorii ani datorita viitoarelor reduceri de impozite si a cresterilor salariale in sector public".
In plus, conform declaratiilor facute cu ocazia acestei intalniri, s-a precizat ca Romania pe locul al treilea din UE din punct de vedere al independentei energetice ( dupa Estonia si Danemarca) capitalul rusesc fiind prezent (direct sau prin intermediul societatilor care detin sediul in alte tari UE) la fier si otel (TMK), metalurgie (Alro Slatina) si rafinarea petrolului (Lukoil). Niciuna dintre companiile cu capital rusesc nu poate fi considerata de importanta sistemic. In sectorul financiar nu exista legaturi directe intre sistemul bancar romanesc si cele de Rusia si Ucraina
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
ISARESCU: Suntem pentru cresterea consumului, pentru cresterea salariilor; atentie la dozaj!Ce crede ISARESCU despre limitarea platilor in numerarEstimarile BNR cu privire la inflatia anualaIntrarea in Uniunea Bancara. Argumente pro si contraBNR vine cu vesti bune: scad dobanzile la creditele in lei pe viitorUltimele articole
Guvernatorul BNR: O solutie pentru majorarea pensiilor ar fi imprumuturileMinistrul Finantelor, discutii in Senat privind impactul OUG nr. 114/2018ISARESCU: Pentru multi, plata impozitelor este o corvoadaISARESCU, despre cresterile salariale: Oferta de pe piata muncii nu este corelata cu cerereaBNR, profit de 186,715 milioane de lei in 2017, cu o crestere de 50%Articole similare
BNR ar dori un european la conducerea FMIAchizitie intracomunitara de bunuri. Care e data de raportare si cum inregistram?Bucurestiul e dator vandut: detine 38 la suta totalul restantelor populatiei si firmelorObligatiile declarative ale lunii octombrie. TermeneJoaca de-a soarecele si pisica: Patriciu nu se mai intelege cu BNR-ulUltimele articole
E-Transport: Cum se declara valoarea totala a bunurilor pentru obtinerea codului UITVenituri din chirii in lei si euro. Ce obligatii declarative au persoanele fizicePlafon TVA. Care sunt limitele in 2024 si obligatii la depasirea lorRO e-Factura. Cum se inregistreaza facturile cu TVA in euroFirme care primesc imprumuturi de la persoane fizice. Cum se stabileste dobandaArticole similare
Cum se face inregistrarea reducerii impozitului pe profit conform OUG153/2020Repunere in termen la inlesnirile la plata obligatiilor fiscaleArticole similare
Raportarile contabile la 30 iunie 2022 urmeaza a fi depuse pana cel mai tarziu la data de 16 august 2022Min. Muncii propune 6 schimbari in privinta acordarii concediului si indemnizatiei lunare pentru cresterea copiluluiIndemnizatii reducere timp de lucru. Se acorda facilitati fiscale si in domeniul constructiilor?Implicatii fiscale privind desfasurarea de activitati cu cod CAEN 5610 si 5630Masa acordata gratuit. Colectam TVA la cheltuielile pentru care s-a dedus TVA la achizitie?Ultimele articole
Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Venituri din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiCheltuieli cu ocazia petrecerilor de Craciun pentru angajati. Cum sunt considerate dpdv fiscalVenituri din activitati independente. Cat CASS datoreaza persoanele fizice pentru 2024Legea privind salariul minim european a fost promulgata! Ce impact va avea pentru RomaniaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"