Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice, a transmis Parlamentului o lista cu cinci candidati pentru a face parte din Consiliul Fiscal. Academia Romana l-a propus pe ...
Sebastian Vladescu, ministrul Finantelor Publice, a transmis Parlamentului o lista cu cinci candidati pentru a face parte din Consiliul Fiscal. Academia Romana l-a propus pe academicianul Lucian Albu, directorul Institutului de Prognoza Economica din cadrul institutiei si fost ministru al Muncii in guvernul Isarescu.
BNR l-a nominalizat pe Razvan Stancu, ASE pe profesorul Tatiana Mosteanu, Institutul Bancar Roman pe Silviu Seitan, iar Asociatia Romana a Bancilor pe Gabriel Mateescu, vicepresedintele Alpha Bank. Guvernul si-a asumat, prin Legea responsabilitatii fiscale, infiintarea unui Consiliu Fiscal ca o autoritate independenta, compusa din cinci membri cu experienta in domeniul politicilor macroeconomice si bugetare.
Infiintarea acestui organism a fost prevazuta in Acordul stand-by semnat cu FMI. Cei cinci candidati vor fi audiati luni de comisiile de buget-finante, urmand ca validarea sa se faca martea viitoare, in plenul Parlamentului. Numirea membrilor Consiliului Fiscal este imperios necesara pentru ca in perioada urmatoare sa poata avea loc o rectificare bugetara.
Propunerile au fost transmise Parlamentului cu cateva saptamani intarziere, deoarece cateva institutii au trimis mai tarziu nominalizarile. Potrivit Legii responsabilitatii fiscale, membrii acestui organism trebuie sa-si spuna punctul de vedere asupra modului in care guvernul intentioneaza sa intervina asupra bugetului.
Consiliul Fiscal va sprijini activitatea guvernului si a Parlamentului in procesul de elaborare a politicilor fiscal- bugetare. Potrivit Legii responsabilitatii fiscale, Consiliul are ca atributii urmarirea programului economic pe termen lung al guvernului, elaborarea de recomandari privind prognozele bugetare si macroeconomice si, de asemenea, evaluarea performantelor fiscale ale guvernului.
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Sursa Financiarul
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
CONSILIUL FISCAL, despre proiectul de buget 2019: Veniturile din TVA sunt supraevaluateIoana Petrescu a facut mai multe declaratii cu privire la modificarile din Codul fiscalRaport CONSILIUL FISCAL. Cum se prezinta colectarea impozitelor?Presedintele Consiliului Fiscal: Estimarea privind incasarile din TVA, prea optimistaMFP: Rectificarea bugetara a necesitat o abatere de la Legea responsabilitatii fiscaleUltimele articole
Ministrul Finantelor: Rectificarea bugetara nu va avea loc pe 31 iulieScenariu mult prea optimist pentru 2018: Veniturile din TVA, supraevaluateOpinia Consiliului fiscal cu privire la transferul contributiilor catre salariat din 2018Zoom fiscal: TVA si accize in Raportul anual intocmit de CONSILIUL FISCALInfluenta reducerii TVA asupra inflatiei si alimentelor in Raportul anual emis de CONSILIUL FISCALAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"