Un proiect editorial
marca Rentrop&Straton

Liderul informatiilor specializate din Romania
keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Proiectul noului Cod fiscal. De ce trebuie sa avem grija cum va fi aplicat!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Mar. 2015 Exclusiv
Tags: consiliul fiscal, ionut dumitru, noul cod fiscal, proiectul, relaxare fiscala

Aflat la o conferinta de specialitate desfasurata saptamana aceasta, Ionut Dumitru, presedintele Consiliului Fiscal, a oferit mai multe precizari legate de felul in care, in opinia sa, aplicarea unor masuri de relaxare fiscala influenteaza mediul de afaceri si economia pe termen lung.

Acesta a amintit astfel ca efectele pozitive se vor concretiza in timp si ca actualmente trebuie ca orice masuri sa se aplice cu mare grija:

"Socul este unul destul de mare dupa... si efectele pozitive care se vor materializa, cum ar fi de exemplu mai multe locuri de munca, crestere economica mai mare, nu se produc imediat", a mentionat Ionut Dumitru, potrivit Agerpres.

In plus, acesta a atras atentia ca masurile necesita o atentie sporita, mai ales din cauza faptului ca luna de luna se platesc salarii si pensii, sume deloc mici.

Citat de aceeasi sursa, acesta a explicat ca parcursul de relaxare fiscala trebuie foarte bine gandit si trebuie sa se bazeze pe studii de impact, chiar si acestea putand fi insa insuficiente:

"Suntem cu totii de acord ca avem nevoie de o reducere a fiscalitatii in Romania, mai ales in zona de TVA si contributii la asigurari sociale, dar trebuie sa gandim foarte bine acest parcurs, pentru ca nu te poti juca cu cifrele. Trebuie sa ai studii foarte bine fundamentate de impact. Si chiar daca sunt foarte bine fundamentate, este vorba despre foarte multe incertitudini, de comportamente care nu vor fi usor modelate. Plecand de la premisa ca de la 1 ianuarie, spre exemplu, ar trebui sa scada TVA cu 4 puncte procentuale, accizele la combustibil cu 20%, impozitul pe dividende si taxa pe stalp eliminate, ce facem pe termen scurt? Putem constata ca, pe termen scurt, pana se produc efectele pozitive pe care contam in economie, sa constatam ca nu sunt bani in buget".

Referitor la alte masuri incluse in proiect, Ionut Dumitru a explicat ca e important sa alegem directia in care vrem sa mergem, atragand atentia asupra lectiilor din trecut si asupra punctelor pe care nu am reusit sa le imbunatatim:

"Nu ne ajuta deloc istoria de pana acum. Pana acum nu am fost in stare sa imbunatatim colectarea taxelor de o maniera in care sa ne ajute atat de mult. Eu cred ca trebuie sa fim prudenti. Evident ca vrem taxe mai mici, dar trebuie sa ne gandim si la ce ne asteptam noi sa ne livreze statul in schimbul taxelor pe care le platim. Am vazut ca se intetesc discutiile cu privire la salarizarea din sectorul bugetar si posibilitatea ca salariile din sectorul bugetar sa fie regandite, cu o noua schema de salarizare, cu sase trepte, in functie de studii. Pe de o parte vrem taxe mici, iar pe de alta parte vrem si un stat mare. Trebuie sa ne hotaram in ce directie ne ducem".


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016