Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Evaziunea fiscala in Romania e vazuta ca o problema majora inclusiv de presa din afara. France Presse noteaza astfel ca de la cetatenii de rand pana la retelele bine organizate, evaziunea fiscala continua sa creasca si sa lipseasca bugetul statului de sume uriase.
Astfel, conform Comitetului Consiliului Europei impotriva spalarii capitalurilor (MONEYVAL), noteaza Agerpres, economia subterana reprezinta 28,4% din produsul intern brut al Romaniei in 2013, respectiv aproape 40 de miliarde de euro.
De asemenea, ansamblul Uniunii Europene pierde 1.000 de miliarde de euro anual din cauza evaziunii fiscale, subliniaza Parlamentul European.
Bulgaria si Romania sunt cele mai afectate tari. In plus, economistul Ionut Dumitru, presedintele Consiliul Fiscal, a declarat ca evaziunea fiscala care se afla in crestere in Romania reprezinta un risc pentru securitatea nationala.
Lipsa de venituri la buget, aminteste agentia de presa, inseamna "spitale darapanate, bolnavi lipsiti de medicamente sau scoli fara apa curenta". Ionut Dumitru completeaza spunand ca "a sacrifica sanatatea si educatia unui popor inseamna sa-i sacrifici viitorul".
In cadrul Fiscului a fost creata de catre guvern o directie (DGAF) insarcinata cu lupta impotriva retelelor criminale, adeseori transfrontaliere, care prospera gratie fraudelor fiscale, anunta aceeasi sursa. Una dintre afacerile cele mai rasunatoare descoperite in 2014 vizeaza o evaziune de 24 de milioane de euro pe piata fructelor si legumelor.
Vicepresedintele DGAF, Romeo Nicolae, a declarat:
"Intr-un alt caz, 22 de cetateni romani si chinezi au pus la punct un lant fraudulos format din 15 societati care efectuau tranzactii succesive si omiteau sa declare si sa plateasca TVA. Pierderea fiscala este de 12 milioane de euro", a declarat vicepresedintele DGAF, Romeo Nicolae.
Metodele de fraudare sunt din ce in ce mai sofisticate, a confirmat si procurorul sef al parchetului insarcinat cu criminalitatea organizata si terorismul (DIICOT), Alina Bica.
De asemenea, frauda provine chiar din sanul institutiilor insarcinate cu combaterea acesteia. Fostul sef al Fiscului Sorin Blejnar a fost trimis in fata justitiei in doua dosare de evaziune fiscala.
El este acuzat ca a sprijini activitatea a doua retele specializate in operatiuni frauduloase legate de vanzarea de produse petroliere. Prejudiciul total depaseste 60 de milioane de euro.
Potrivit Consiliului Fiscal, 1,45 milioane de oameni munceau la negru in Romania, in 2012, respectiv 23% din numarul total de angajati.
Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Problema majora a Romaniei: Evaziunea fiscala infloritoare":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Reducerea TVA la paine va fi evaluata de un grup de lucru interministerialEVAZIUNEA FISCALA poate fi influentata de reducerea TVA la alimenteDe ce nu ar trebui majorate chiriile dupa reducerea TVA la paineSunt sanse mici de renuntare la plata in avans a TVAEditorial: Sa se reduca TVA-ul primesc, dar sa cereti bon fiscal!Ultimele articole
Taxe si impozite MINIME! Solutiile sunt disponibile pe un stick de memorieMinistrul Finantelor: Firmele si institutiile publice comunica de la distanta cu Trezoreria StatuluiEste OFICIAL: ANAF a finalizat softul pentru popririAnuntul ministrului de Finante: Reforma ANAF vizeaza eliminarea a mii de posturi din structura, dar si posturi de conducereMinistrul Finantelor: EVAZIUNEA FISCALA a ajuns o problema de securitate nationala
Mai multe articole despre Evaziunea fiscala
Articole similare
Dezechilibrul de forta intre ANAF si contribuabili este din ce in ce mai mareExercitarea dreptului de deducere ulterior inregistrariiTratament fiscal TVA pentru refacturare cheltuieliOUG care aduce modificari in legislatia privind TVACodul Fiscal 2010 TITLUL II - Capitolul II - Calculul profitului impozabilUltimele articole
Inscrierea in programul Rabla pentru Electrocasnice a fost AMANATA. Vezi care au fost motivele institutieiIn atentia contribuabililor! Precizari ANAF cu privire la competentele de verificare documentaraANAF implementeaza noi masuri pentru fluidizarea traficului de marfuri prin birourile vamaleANAF, nou Proiect de ordin privind stabilirea unor competente de efectuare a verificarii documentareProcedura de conectare a aparatelor de marcat electronice fiscale la serverele ANAF (Proiect de Ordin)
Mai multe articole despre frauda
Articole similare
ANAF: Cuantumul rambursarilor de TVA in luna ianuarieUn nou formular 300 - Decontul de TVAANAF: 6 Formulare modificate pentru infiintarea Registrului operatorilor intracomunitariNici o companie nu va putea fi vanduta fara controlul ANAFGuvernul vrea sa urce la 50.000 euro pragul veniturilor pentru care TVA devine obligatorieUltimele articole
SORIN BLEJNAR, a fost trimis in judecata pentru evaziune fiscalaBlejnar, fostul sef ANAF, nu are voie sa paraseasca taraTVA pe tranzactii imobiliare: piata asteapta raspunsul UEBlejnar, seful ANAF, a demisionatANAF anunta: formular TVA modificat
Mai multe articole despre Sorin Blejnar
Articole similare
ANAF a colectat 43,73 miliarde de euroCum impozitam profitul impozabil rezultat la lichidare?Acordarea creditului fiscal extern. Cum completam Declaratia 101?Conditii pentru recuperare pierderi fiscale: Fuziunea unei microintreprinderi cu o societate platitoare de impozit pe profitCertificarea declaratiilor de catre consultantul fiscalUltimele articole
Prevederile Codului Fiscal: Recuperare pierdere fiscala din anul 2012Intreprindere individuala: Inregistrare pierderi. Stabilire impozit 2018Fuziune prin absorbtie. Declaratiile pentru societatea absorbanta si pentru societatile absorbiteSocietate absorbanta. Cand puteti exercita dreptul de deducere TVA?Zoom fiscal: Modificari norme metodologice privind impozitul pe profit si pe veniturile microintreprinderilor
Mai multe articole despre pierderea fiscala
Articole similare
Firmele creditate pot atrage atentia FISCULui. Ce semne determina ANAF sa vina in control?Un secret privind impozitul pe venit si contributiile obligatoriiCriterii de risc pentru acordarea codului de TVA – proiect de modificare a normelor Codului FiscalRaport asupra platii taxelor de catre contribuabili. Care e locul Romaniei?TVA redus la legume si la fructe incepand cu 2015Ultimele articole
TOT ce trebuie sa stii despre PFA/II/IF in 2021. Taxe, impozite, deduceriFISCUL acorda bonificatii contribuabililor care-si platesc impozitul pe profit pana la 25 apriliePFA 2020: Taxe, impozite, deduceri. Ce trebuie sa faci pentru a castiga mai multANAF anunta sesiune de asistenta online pentru completarea si depunerea Declaratiei UniceSchimbarea memoriei fiscale la punct de lucru nou, al aceluiasi utilizator – raspuns oficial ANAF
Mai multe articole despre Fiscul

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"
Purcareanu 2014-08-26 10:37:43
In ordine:- toata lumea stie ce se intampla;
- efectele sunt cuantificate;
-mai toata lumea stie ce masuri trebuiesc luate;
Guvernul si ANAF-ul ce fac? Lovesc tot in cei care platesc si declara corect:
-le blocheaza conturile ca sa nu mai poata lucra;
-calculeaza accesorii aberante;
-isi trimit angajatii in control cu amenintari de tipul: daca nu platiti.....
-inventeaza taxe noi, etc.
In ce lume si, mai ales, in ce fel de societate mai traim?
O societate comerciala se taraste sa achite impozite si salarii de zeci de mii de lei iar spagile vehiculate sunt de minimum milioane de euro!
Care este logica acestor lucruri?
Vedeti vreun semnal din care sa intelegem ca, pe viitor lucrurile vor sta altfel?
Eu nu il vad desi ma straduiesc!