Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

A.N.A.F. : TVA de 21 milioane de lei incasata suplimentar la bugetul de stat

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Feb. 2011
Tags: anaf, tva, garda financiara, control, agenti economici

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a informat ca, in zilele de 14 si 15 februarie, comisarii Garzii Financiare din sectiile Bucuresti si Ilfov, precum si echipe ale comisariatului general au ...


Agentia Nationala de Administrare Fiscala a informat ca, in zilele de 14 si 15 februarie, comisarii Garzii Financiare din sectiile Bucuresti si Ilfov, precum si echipe ale comisariatului general au desfasurat, din dispozitia presedintelui ANAF, ample actiuni de verificare a agentilor economici din Bucuresti si imprejurimi, care comercializeaza legume si fructe si alte produse alimentare (carne, brânza etc).

Astfel, in perioada mentionata, comisarii Garzii Financiare au efectuat verificari la 119 agenti economici, iar pentru neregulile constate pentru 8 dintre acestia s-a dispus suspendarea activitatii.

De asemenea, au fost confiscate 5 tone de brânza, 14.700 oua, 12,5 tone carne, 78 tone de legume si fructe. Au fost indisponibilizate si 25 de tiruri incarcate cu aproximativ 500 de tone de legume si fructe, in vederea confiscarii sau emiterii de decizii de masuri asiguratorii.

Comisarii Garzii Financiare au calculat si incasat in avans TVA in valoare totala de 1.156.000 lei, iar amenzile aplicate in cele doua zile de verificari pe acest segment totalizeaza 742.000 lei.

 „Am declansat ample actiuni de verificari la centrele comerciale din Bucuresti si zonele limitrofe in vederea depistarii agentilor economici care se sustrag de la plata TVA-ului pentru achizitiile intracomunitare pe care le efectueaza sau pentru activitatile de comert pe care le presteaza. De la inceputul anului 2011, vorbim de 1 luna si jumatate, Garda Financiara a monitorizat peste 2.000 de agenti economici, care au efectuat aproximativ 8.000 de transporturi. In urma acestei monitorizari, TVA incasata la bugetul de stat este de 21 milioane de lei. Aceste verificari ample vor continua, atât in Bucuresti cât si in intreaga tara.”, a declarat presedintele ANAF, Sorin Blejnar.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "A.N.A.F. : TVA de 21 milioane de lei incasata suplimentar la bugetul de stat":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016