Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noi functii ANAF. Se preia activitatea Autoritatii Nationale a Vamilor si a Garzii Financiare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Iun. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, evaziune fiscala, anaf, garda financiara, combaterea evaziunii

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) avea deja in plan reorganizarea activitatii, ca urmare a fuziunii prin absorbtie si preluarea activitatii Autoritatii Nationale a Vamilor si a Garzii Financiare.



Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presa al Executivului, in contextul aprobarii de miercuri a unei ordonante de urgenta in acest sens, "restructurarea ANAF constituie o preconditie pentru implementarea proiectului de modernizare a administratiei fiscale, convenit cu institutiile europene si pentru care s-a semnat un acord de imprumut cu Banca Mondiala".

Premierul Victor Ponta a precizat, miercuri, inaintea sedintei de Guvern, ca Executivul urmeaza sa adopte OUG privind unele masuri pentru imbunatatirea si reorganizarea activitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

"Astazi adoptam actul normativ, ordonanta de urgenta privind restructurarea si reorganizarea ANAF-ului. Este un obiectiv fundamental pentru guvernare si anume dinamizarea, eficientizarea nu doar a colectarii veniturilor bugetului, dar mai ales combaterea evaziunii fiscale. Toata lumea vorbeste, de 20 de ani, de evaziune fiscala. Cu deciziile importante, radicale, pe care le luam astazi, putem sa spunem ca incepem nu doar sa vorbim, ci si sa facem in aceasta batalie, care va fi una din cele mai importante pe care le avem de dat in anii care urmeaza, constructia unei directii anti-fraude cu largi atributii, inclusiv sub supravegherea Parchetului de Cercetare Penala, cu sanctiuni foarte dure, cu un mod clar de selectie si proceduri rapide de recuperare a prejudiciilor - reprezinta, din punctul meu de vedere, lucruri foarte importante si necesare si care trebuie sa produca efecte in perioada urmatoare", a spus primul-ministru.

Potrivit proiectului de OUG, publicat la inceputul lunii iunie pe site-ul Ministerului Finantelor, Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor se reorganizeaza ca structuri fara personalitate juridica in cadrul ANAF, iar preluarea personalului in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala sau in structurile subordonate, dupa caz, se va face in limita numarului de posturi aprobat, in conditiile legii.

Potrivit proiectului de act normativ, in cadrul ANAF se infiinteaza Directia Generala Antifrauda Fiscala, structura fara personalitate juridica, cu atributii de combatere a actelor si faptelor de frauda si evaziune fiscala.

Sursa: Agerpres


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noi functii ANAF. Se preia activitatea Autoritatii Nationale a Vamilor si a Garzii Financiare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016