Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Actiunile concrete si nu cuvintele sunt necesare urgent pentru a combate evaziunea fiscala si pentru a moderniza infrastructura energetica a UE, au spus marti reprezentantii grupurilor politice de la Parlamentul European. Dezbaterea a avut loc inaintea Consiliului European ce se va derula miercuri la Bruxelles. Multi lideri ai grupurilor au fost sceptici in legatura cu angajamentul liderilor UE in a aborda evaziunea fiscala si energia.
Mai multi lideri au cerut statelor membre sa vina cu masuri concrete. Belgianul Guy Verhofstadt, de la Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa, a criticat faptul ca summit-ul de maine nu poate realiza multe lucruri. "Ar fi mai bine sa se organizeze o reuniune a ministrilor de finante, care sa adopte actiuni reale, in locul unui summit care sa aduca numai concluzii", a spus dumnealui.
Austriacul Hannes Swoboda, de la Grupul Aliantei Progresiste a Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, a provocat guvernele sa arate curajul necesar pentru a combate cu adevarat evaziunea fiscala si paradisurile fiscale. "Imi vreau banii inapoi din paradisurile fiscale", a spus dumnealui.
Masuri necesare
Grupurile politice au facut sugestii concrete. Francezul Joseph Daul, de la Grupul Partidului Popular European (Crestin Democrat), a spus ca este "logic" ca statele sa faca schimb de informatii despre evaziunea fiscala. Dumnealui a mai cerut investitii solide in infrastructura energetica, in special printr-un buget UE puternic.
Francezul Daniel Cohn-Bendit, de la Verzi/ALE, a spus ca este crucial ca firmele sa plateasca impozitele in tarile in care au facut profit, in loc sa transfere banii in jurisdictia cu cele mai reduse impozite. Germanul Jürgen Klute, de la Stanga Unita Europeana/Stanga Verde Nordica, a cerut inchiderea breselor si crearea unei liste negre cu tarile care refuza sa participe la schimbul de informatii privind impozitele.
Taxe mai simple
Conservatorii si Reformistii Europeni si Grupul Europa Libertatii si Democratiei au pledat in favoarea unei abordari diferite. Martin Callanan (Regatul Unit), de la Conservatorii si Reformistii Europeni, a spus ca solutia este simplificarea codurilor de impozitare si desfiintarea ratelor. Nigel Farage (Regatul Unit), de la Grupul Europa Libertatii si Democratiei, a aratat ca simplificarea sistemelor de impozitare ar face ca paradisurile fiscale sa fie mai putin cautate.
Sursa: Parlamentul European
Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Evaziunea fiscala, in vizorul guvernelor din UE":
Rating:
Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Rating:
Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Articole similare
Drumul fiscal-contabil al produsului finit la deseuCum pot primi IMM-urile pana la 200.000 euroOUG nr. 50 din 2013: noutati privind plata obligatiilor datorateNoua hotarare privind reorganizarea MFP si ANAFPrestari servicii publicitare catre parteneri din Comunitate. Ce regim TVA se aplica?Ultimele articole
Revista de TAXE SI IMPOZITE vine cu ACCES la stagiul CECCAR 2021Sunteti profesionist cu experienta in sectorul public?TAXE SI IMPOZITE MINIME! Solutiile sunt disponibile pe un stick de memorieTOT ce trebuie sa stii despre PFA/II/IF in 2021. Taxe, impozite, deduceriNOU! Consultanta CONTABILA: 125 de specialisti sunt de garda in 2021!
Mai multe articole despre Taxe si Impozite
Articole similare
Romania a devenit membru in Forumul Global pentru Transparenta si Schimb de Informatii FiscaleNoile modificari din Codul fiscal. Incepand cu 1 ianuarie 2015Se va lansa Registrul national de evidenta case de marcat electronice. Cum afecteaza firmele?ANAF informeaza: Nu facem descinderi in apartamentele romanilor!Codul fiscal 2008 - Capitolul I Sectiunea 4. Regimul de antrepozitare - art. 178-185Ultimele articole
Program de Guvernare: Cota unica de impozitare, restructurarea ANAF si revizuirea unor acte normative precum legea split TVAProiectul lui Teodorovici, ce prevede Inchisoarea de la 1 la 6 ani pentru neplata la timp a contributiilor, ADOPTAT TACIT de Senat!Inregistrarea in scopuri de TVA, SIMPLIFICATA: ANAF acorda codul de TVA in aceeasi zi cu depunerea cereriiLegea privind unele masuri pentru COMBATEREA EVAZIUNII FISCALE a fost promulgata de presedinteComisia Europeana insista ca Romania sa transpuna o directiva privind combaterea spalarii banilor
Mai multe articole despre combaterea evaziunii fiscale
Articole similare
Ce ar putea duce in curand la cresterea evaziunii fiscaleRaport ANAF: Prejudicii din frauda fiscala, in valoare de 465 mil. euro, in 2018!Rezultate masurii de reducere a TVA, anuntate de Victor PontaProiect de Ordin ANAF: Aprobarea procedurii de intocmire, avizare si aprobare a raportului de inspectie fiscalaSorin Blejnar (ANAF): 30 la suta din personalul unor directii nu va primi stimulenteUltimele articole
TOT ce trebuie sa stii despre PFA/II/IF in 2021. Taxe, impozite, deduceriMFP anunta cele mai importante masuri pentru sprijinirea mediului de afaceriPFA 2020: Taxe, impozite, deduceri. Ce trebuie sa faci pentru a castiga mai multANAF modifica Declaratia 394, ca masura de prevenire si combatere a evaziunii fiscaleMinistrul Finantelor: O solutie pentru reducerea evaziunii ar fi vamuirea la destinatie
Mai multe articole despre evaziune fiscala

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"