Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Liviu Dragnea, presedintele PSD, a declarat luni ca ordonanta de urgenta privind transferul contributiilor de la angajator la angajat nu va suferi modificari.
Ordonanta de Urgenta 79/2017, care prevede transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat, se afla in dezbaterea Comisiei de buget a Camerei Deputatilor.
Actul normativ pentru modificarea si completarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal a fost determinat, in principal, de necesitatea:
- implementarii masurilor din domeniul fiscal;
- elaborarii Legii bugetului asigurarilor sociale de stat si a Legii bugetului de stat;
- asigurarii predictibilitatii cadrului fiscal aplicabil pentru mediul de afaceri;
- clarificarii situatiilor in care organele fiscale pot refuza dreptul de deducere a TVA;
- prevenirii si combaterii riscurilor de evaziune fiscala cu produse alcoolice si tutun prelucrat;
- incurajarii contribuabililor sa declare in mod transparent obligatiile fiscale;
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
- reformarii sistemelor sociale publice din Romania;
- transpunerii in legislatia nationala a prevederilor Directivei 2016/1164/UE a Consiliului din 12 iulie 2016 de stabilire a normelor impotriva practicilor de evitare a obligatiilor fiscale care au incidenta directa asupra functionarii pietei interne;
- respectarii prevederilor Directivei 1999/62/CE de aplicare a taxelor la vehiculele grele de marfa pentru utilizarea anumitor infrastructuri.
Puteti consulta aici Ordonanta de Urgenta 79/2017!
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Noutati fiscale: OUG 46/2015 pentru stabilirea unor masuri financiare si pentru modificarea si completarea unor acte normativeDividende 2018. Impozite si contributii CASSDocumente justificative in cazul achizitiilor online facute de firmeIndemnizatii primite pe perioda starii de urgenta/alerta, obtinute in anul 2021, care se declara in Declaratia UnicaMFP: Proiect Hotarare pentru OUG nr.64 din 2007 privind datoria publicaUltimele articole
Facturi fiscale in contextul e-TVA. Cum trebuie emiseTermenul pentru aplicarea facilitatilor stabilite prin OUG 107/2024, PRELUNGIT de Min. FinantelorOUG 41/2022 privind E-Transport, modificat prin OUG 129/2024. Tabel comparativ cu schimbarileE-Transport: Cum se declara valoarea totala a bunurilor pentru obtinerea codului UITCe OBLIGATII au persoanele care utilizeaza sistemul E-TVA, implementat din 1 august 2024Articole similare
Noul COD FISCAL in 2014: Ce modificari au intrat in vigoare de la 1 ianuarie?Tranzactii intre societati afiliate. Cum procedam la ajustarea TVA pentru vanzarea liniei de productie?TUTORIAL pas cu pas privind introducerea solicitarii pentru masura 2 - Granturi pentru capital de lucruVenit persoana fizica. Cum procedam privind comisionul din vanzari incasat prin transfer bancar?Noi operatiuni supuse taxarii inverse incepand cu 01 ianuarie 2016Ultimele articole
Firme inregistrate in scopuri de TVA dupa depasirea plafonului. Cum poate fi anulat codul special de TVAMicrointreprindere 2024. Veniturile din drepturi de proprietate intelectuala intra in plafonul de 500.000 euro?PFA sistem real. Cum completeaza CAS si CASS in Declaratia Unica estimativa pe 2024Pragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Proiect OUG. 5 modificari aduse de Finante titlului VIII Accize si alte taxe specialeAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"