Atentie contabili!

Modificari importante privind scutirea de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

MFP: aprobarea modelului si continutului unor formulare fiscale

de InfoTva.ro

de InfoTva.ro la 22 Nov. 2012 Exclusiv
Tags: formulare fiscale, proiect, anaf, oanaf nr52/2012

ANAF a publicat in pe site-ul propriu, in categoria Legislatie/Transparenta decizionala, Proiectul de ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) pentru modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare prevazute la Titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile ulterioare.
De la 1 iulie 2012, contribuabilii persoane fizice care datoreaza contributii sociale obligatorii, conform capitolelor II si III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, au fost preluati in administrare de catre ANAF, prin unitatile sale subordonate.

Stabilirea obligatiilor de plata reprezentand contributii sociale se face pe baza veniturilor declarate de contribuabili, prin "Decizie de impunere privind obligatii de plata cu titlu de contributii de asigurari sociale", formular 610, si "Decizie de impunere pentru plati anticipate cu titlu de contributii de asigurari sociale de sanatate", formular 620.

Avand in vedere modificarile legislative sus mentionate, precum si in vederea simplificarii procesului de administrare a contributiilor sociale, prin prezentul proiect de ordin se propune modificarea Ordinului presedintelui ANAF nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare prevazute la Titlul III din Legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, astfel:

- modificarea modelului si continutului formularului 200 "Declaratie privind veniturile realizate din Romania", prin introducerea unor informatii care sa permita stabilirea bazei de impunere pentru contributiile sociale, in functie de categoria de venit realizata;
Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica
Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica

Vezi detalii

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile

Vezi detalii

Ajustarea TVA pas cu pas
Ajustarea TVA pas cu pas

Vezi detalii


- unificarea titlurilor de creanta privind stabilirea impozitului pe venit si a contributiilor sociale datorate de persoanele fizice, prin includerea informatiilor referitoare la platile anticipate privind impozitul pe venit si contributia de asigurari sociale de sanatate, precum si cele referitoare la obligatiile de plata cu titlu de contributii de asigurari sociale in formularul "Decizie de impunere privind platile anticipate cu titlu de impozit pe venit/contributii de asigurari sociale de sanatate, precum si obligatiile de plata cu titlu de contributii de asigurari sociale". Astfel, printr-un singur titlu sunt stabilite si individualizate obligatiile fiscale datorate de o persoana fizica, pe categorii si surse de venit.

Sursa: DGFP Valcea


Autor: InfoTva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "MFP: aprobarea modelului si continutului unor formulare fiscale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA
Atentie contabili!
Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA Modificari importante privind scutirea de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"NOUTATI din Contabilitate in 2020 - Noua procedura pentru Scutirea de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016