Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF ofera contribuabililor 4 tipuri de servicii electronice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 26 Iul. 2023
ANAF ofera contribuabililor 4 tipuri de servicii electronice
Tags: servicii electronice, spv, depunere declaratii electronice

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Galati informeaza contribuabilii cu privire la serviciile electronice puse la dispozitie de ANAF.

I. Spatiul Privat Virtual (SPV) - este un serviciu pus la dispozitie gratuit de Ministerul Finantelor/ANAF, disponibil 24h/24h, 7 zile/7 zile, prin intermediul caruia se efectueaza comunicarea electronica a informatiilor si inscrisurilor in legatura cu situatia fiscala proprie. 

Dintre facilitatile oferite de Spatiul Privat Virtual, retinem:

  • posibilitatea de a depune online unele declaratii/formulare fiscale (declaratia unica - formular 212, cererea de inregistrare a contractelor de locatiune - formular C168, cererea de acordare a esalonarii la plata, cererea de eliberare a certificatului de rezidenta fiscala, chestionarul pentru stabilirea rezidentei fiscale, etc);
  • posibilitatea de a solicita informatii si documente (certificatul de cazier fiscal, certificatul de atestare fiscala, adeverinta de venit, nota obligatiilor de plata, etc); ?primirea deciziilor de impunere si a altor acte administrative fiscale;
  • accesarea electronica a extraselor de cont pentru conturile deschise la Trezorerie (disponibil pentru persoanele juridice, PFA, II, IF);
  • solicitarea/primirea de indata a fisei pe platitor, pentru anumite categorii de contribuabili;
  • posibilitatea de a face plata obligatiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar, prin interconectarea SPV cu platforma guvernamentala ghiseul.ro; (disponibil pentru persoanele fizice);
  •  posibilitatea de a transmite cereri, inscrisuri, documente, solicitari de asistenta in domeniul fiscal prin Formularul de contact inclus in SPV;
  • acces gratuit la noutati legislative. 

Inregistrarea in SPV se realizeaza prin completarea unui formular web securizat, disponibil pe site-ul ANAF in sectiunea Servicii online/ inregistrare utilizatori. Persoanele fizice se inregistreaza in SPV pe baza de nume de utilizator si parola iar persoanele juridice, asocierile si alte entitati, in baza unui certificat digital calificat emis de un furnizor de servicii de certificare acreditat in conditiile Legii 455/2001. 

Persoanele fizice care se inregistreaza in SPV pe baza de nume de utilizator si parola au posibilitatea de a solicita aprobarea cererii de inregistrare si prin procedura de identificare la distanta prin mijloace video, nefiind necesara deplasarea la sediile unitatilor fiscale. 

Persoanele juridice, asocierile si alte entitati fara personalitate juridica, precum si persoane fizice care desfasoara o profesie liberala sau exercita o activitate economica in mod independent ca PFA, II, IF sunt obligate sa transmita organului fiscal central cererile, inscrisurile si alte documente prin mijloace electronice de transmitere la distanta, respectiv prin inrolarea in serviciul Spatiul Privat Virtual. 

Pentru transmiterea la organul fiscal central competent a copiei in format electronic a cartii de identitate, contribuabilii persoane fizice au la dispozitie Formularul de contact, disponibil pe site-ul www.anaf.ro si in Spatiul Privat Virtual. 
 

II. Serviciul Depunere declaratii electronice – este disponibil pe platforma www.e-guvernare.ro, in baza unui certificat digital calificat emis de un furnizor de servicii de certificare acreditat in conditiile Legii 455/2001. 
 

III. Serviciul Programari online este disponibil in Spatiul Privat Virtual (SPV) sau pe site-ul www.anaf.ro, in sectiunea Servicii online. 

Prin intermediul acestui serviciu contribuabilii se pot programa la data si ora dorita, pentru solutionarea unor aspecte fiscale, selectând unul din domeniile disponibile (declaratii fiscale, evidenta pe platitor, executare silita, cazier fiscal, asistenta contribuabili, evitarea dublei impuneri, avize si autorizatii – case de marcat) precum si pentru identificarea vizuala online in vederea aprobarii inrolarii in Spatiul Privat Virtual. 
 

IV. Ghiduri curente, brosuri si alte materiale informative - disponibile pe site-ul ANAF, in sectiunea Asistenta contribuabili/ Servicii oferite contribuabililor. 

ANAF a dezvoltat de-a lungul timpului si dezvolta in continuare o serie de servicii electronice prin intermediul carora contribuabilii sa-si poata indeplini obligatiile fiscale, fara a mai fi necesara prezenta fizica la sediile unitatilor fiscale. 

Contribuabilii persoane fizice care nu isi pot indeplini obligatiile fiscale in mod electronic au posibilitatea de a utiliza calculatoarele destinate self-service, disponibile la sediile unitatilor fiscale. 


Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF ofera contribuabililor 4 tipuri de servicii electronice":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016