Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reminder ANAF! Contribuabilii au la dispozitie 6 servicii electronice moderne pe care le pot folosi in aceasta perioada

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Dec. 2020 Exclusiv
Tags: comunicare electronica, reminder anaf, servicii electronice pentru contribuabili

Pentru protectia contribuabililor si a angajatilor, cat si pentru asigurarea fara intreruperi a functionarii institutiei ANAF, avand in vedere situatia epidemiologica actuala privind infectarea cu virusul SARS-COV-2, conducerea Administratiei Judetene a Finantelor Publice Sibiu recomanda contribuabililor sa evite deplasarile care nu sunt importante si obligatorii.

A.N.A.F a creat pentru dvs. servicii electronice complete si moderne, pe care va recomanda sa le utilizati, astfel:

1. Serviciul Spatiul Privat Virtual este usor de accesat, gratuit si disponibil 24 de ore din 24, atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice sau entitatilor fara personalitate juridica. 

Acest serviciu online permite obtinerea informatiilor fiscale privind situatia fiscala, depunerea electronica a declaratiilor fiscale si primirea electronica a documentelor si a actelor administrativ fiscale. Documentele comunicate prin Spatiul Privat Virtual au aceeasi putere juridica ca a celor comunicate prin posta sau la ghiseu.

Instructiunile privind inrolarea in SPV sunt disponibile pe site-ul www.anaf.ro, la urmatorul link
https://www.anaf.ro/anaf/internet/ANAF/servicii_online/Inregistrare_persoane_fizice

2. Depunerea declaratiilor fiscale on-line prin intermediul portalului www.eguvernare.ro, utilizand certificatele digitale calificate sau prin intermediul aplicatiei Spatiu Privat Virtual, disponibila pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala;

Formularele/declaratiile fiscale, care momentan nu pot fi transmise prin cele doua modalitati mentionate anterior, pot fi transmise Administratiei judetene a Finantelor Publice Sibiu prin fax, servicii de curierat sau posta.

3. Efectuarea platilor catre bugetul de stat se poate face utilizand serviciile de internet banking si www.ghiseul.ro.

4. Utilizarea Formularului de contact prin accesarea www.anaf.ro pentru asistenta si indrumare de specialitate in domeniul fiscal, respectiv asistenta tehnica servicii informatice, pentru cereri, sesizari sau propuneri etc.

5.  Totodata, contribuabilii pot beneficia de indrumare si asistenta cu privire la aplicarea legislatiei fiscale, prin intermediul Call Center-ul A.N.A.F.- 031.403.91.60.

6.  Utilizarea serviciul de programari on-line disponibil pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala pentru declaratiile fiscale, serviciul de executari silite, evidenta,serviciul de asistenta contribuabili, evidenta platitori, identificare vizuala on – line (sistem video) etc.

M.F.P si A.N.A.F au apreciat ca primordiala sanatatea populatiei si a mediului de afaceri, sens in care au creat un mecanism de sprijinire a contribuabililor de buna credinta oferind un pachet de masuri fiscale, inclusiv amanarea platii obligatiilor bugetare, pentru ca acestia sa nu resimta puternic efectele negative ale pandemiei.

In plus, Ministerul Finantelor Publice si ANAF au infiintat veritabile nuclee de specialisti, care au fost in stransa legatura cu reprezentanti ai mediului de afaceri si care au muncit intens pentru dezvoltarea si imbunatatirea serviciilor online pentru a fi accesibile si intuitive, astfel incat contribuabilii sa treaca cu bine peste aceasta perioada dificila, sa ramana sanatosi atat ei, cat si familiile si afacerile lor.


Sursa: ANAF
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reminder ANAF! Contribuabilii au la dispozitie 6 servicii electronice moderne pe care le pot folosi in aceasta perioada":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016