Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reminder ANAF! F3000 se va depune pana pe data de 15 mai 2024

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 01 Mar. 2024
Reminder ANAF! F3000 se va depune pana pe data de 15 mai 2024
Tags: termen limita de depunere, f3000

Conform prevederilor art. 62 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala cu modificarile si completarile ulterioare, in scopul realizarii schimbului automat de informatii in temeiul instrumentelor juridice de drept international la care Romania este parte, institutiile financiare raportoare au obligatia sa raporteze anual A.N.A.F. informatii referitoare la conturile financiare.

In acest sens, prin OPANAF nr. 1711/2022 a fost aprobat modelul si continutul formularelor utilizate de institutiile financiare raportoare in vederea indeplinirii obligatiilor prevazute la art. 62 alin. (1) si art. 291 alin. (4) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala cu modificarile si completarile ulterioare. 

Declararea informat?iilor referitoare la conturile financiare ale contribuabililor nerezidenti se realizeaza prin transmiterea catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala a formularului F3000 prin mijloace de transmitere la distanta, pana la data de 15 mai inclusiv a anului calendaristic curent pentru informatiile aferente anului calendaristic precedent, conform prevederilor art. 62, alin. (7) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare. 

De asemenea, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a pus la dispozitie pe portalul ANAF o sectiune dedicata schimbului automat de informatii in domeniul impozitelor directe (ghiduri care cuprind aspecte detaliate referitoare la Standardul comun de raportare (SCR) si Acordul FATCA, intrebari frecvente si clarificari, lista partenerilor pentru schimb automat de informatii cu privire la conturile financiare ale contribuabililor nerezidenti etc) in vederea facilitarii conformarii voluntare cu obligatiile instituite in sarcina institutiilor financiare. 

Fata de problematica ce face obiectul prezentului comunicat atragem atentia ca urmeaza a fi initiate actiuni de control de catre inspectori din cadrul Directiei Generale de Informatii Fiscale, in ceea ce priveste atat respectarea termenului legal de raportare precum si in ceea ce priveste corectitudinea tuturor informatiilor prevazute a fi transmise prin formularul F3000. 



Sursa: ANAF

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reminder ANAF! F3000 se va depune pana pe data de 15 mai 2024":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016