Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
ANAF aduce in atentia contribuabililor, persoane fizice, care obtin sau intentioneaza sa obtina venituri din prestarea unor activitati de infrumusetare/intretinere corporala, ca acestea reprezinta venituri impozabile si potrivit Codului Fiscal se incadreaza in categoria venituri din activitati independente.
Persoanele fizice care obtin sau intentioneaza sa obtina venituri din prestarea unor activitati de infrumusetare/intretinere corporala isi pot desfasura activitatea in urmatoarele forme de organizare:
- individual si independent, ca persoane fizice autorizate;
- ca intreprinzatori titulari ai unor intreprinderi individuale;
- ca membri ai unei intreprinderi familiale.
Acestea au obligatia sa solicite Oficiului Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Vrancea, inregistrarea si autorizarea functionarii inainte de inceperea activitatii economice.
Ulterior inregistrarii, persoanele fizice au obligatia de a depune in termen de 30 de zile la organul fiscal Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212), prin intermediul careia isi exercita optiunea privind determinarea venitului net anual fie pe baza normelor de venit fie in sistem real, pe baza datelor din contabilitate.
Termenul de declarare si de plata a impozitului datorat este pana la data de 25 mai, inclusiv, a anului urmator celui de realizare a venitului.
Pentru a nu intra sub incidenta sanctiunilor legale invitam contribuabilii care obtin sau intentioneaza sa obtina astfel de venituri sa se conformeze voluntar la declararea si plata obligatiilor fiscale aferente.
Declaratia Unica 2024 Impozit pe venit Contributii CAS si CASS
Examen Consultant Fiscal 2024
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Sursa: ANAF
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
ANAF incepe controalele tematice la persoanele fizice. Categorii vizateANAF a publicat lista cu seminarele WEB organizate in luna aprilieGhid ANAF privind tratamentul fiscal pentru veniturile obtinute din prestarea activitatilor de infrumusetareScad cifrele de afaceri ale unor companii. Ce domenii ar trebui sa se ingrijoreze?Lista seminariilor web pentru septembrie 2024, publicata de ANAF. Temele sunt diverseUltimele articole
Seminariile online din luna mai 2024 sunt dedicate Declaratiei uniceCalendarul seminariilor web din luna mai a fost publicat de ANAFANAF deruleaza un program de conformare voluntara in domeniul serviciilor de infrumusetareControale ITM in 2024. Inspectorii au verificat angajatorii din domeniile Coafura si Activitati de intretinere corporalaCalendarul seminariilor web a fost publicat pe site-ul ANAFArticole similare
Cota de TVA aplicabila activitatii de intretinere corporala si fitnessControale ITM in 2024. Inspectorii au verificat angajatorii din domeniile Coafura si ACTIVITATI DE INTRETINERE CORPORALAArticole similare
Ghid CAS pentru cei care obtin venituri din ACTIVITATI INDEPENDENTE si alte venituriGHID: Declarare modificari dupa inregistrarea fiscala a persoanelor fizice care desfasoara ACTIVITATI INDEPENDENTE sau exercita profesii libereOrdinul ANAF nr. 2203/2015 privind aprobarea Procedurii privind recalcularea bazei impozabile pentru veniturile realizate de persoanele fizice din cedarea folosintei bunurilor,Prevederile noului Cod fiscal 2016 pentru cei care obtin venituri din ACTIVITATI INDEPENDENTEDeclaratia 220Ultimele articole
Este OBLIGATORIU ca veniturile din meditatii sa fie declarate in D212Ce se intampla daca este depasit plafonul TVA de 300.000 lei o singura dataPFA infiintat in 2024. Taxe, impozite si declaratiiImpozitarea veniturilor din cedarea folosintei bunurilor, incepand cu 1 ianuarie 2024ANAF a publicat lista seminariilor web pentru luna iunie 2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"