Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Reminder ANAF! Veniturile obtinute din activitati de infrumusetare/intretinere corporala sunt venituri impozabile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 22 Mar. 2024
Reminder ANAF! Veniturile obtinute din activitati de infrumusetare/intretinere corporala sunt venituri impozabile
Tags: activitati de infrumusetare, activitati de intretinere corporala, activitati independente

ANAF aduce in atentia contribuabililor, persoane fizice, care obtin sau intentioneaza sa obtina venituri din prestarea unor activitati de infrumusetare/intretinere corporala, ca acestea reprezinta venituri impozabile si potrivit Codului Fiscal se incadreaza in categoria venituri din activitati independente.

Persoanele fizice care obtin sau intentioneaza sa obtina venituri din prestarea unor activitati de infrumusetare/intretinere corporala isi pot desfasura activitatea in urmatoarele forme de organizare:

- individual si independent, ca persoane fizice autorizate; 

- ca intreprinzatori titulari ai unor intreprinderi individuale;

- ca membri ai unei intreprinderi familiale. 

Acestea au obligatia sa solicite Oficiului Registrului Comertului de pe langa Tribunalul Vrancea, inregistrarea si autorizarea functionarii inainte de inceperea activitatii economice. 

Ulterior inregistrarii, persoanele fizice au obligatia de a depune in termen de 30 de zile la organul fiscal Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice (formular 212), prin intermediul careia isi exercita optiunea privind determinarea venitului net anual fie pe baza normelor de venit fie in sistem real, pe baza datelor din contabilitate. 

Termenul de declarare si de plata a impozitului datorat este pana la data de 25 mai, inclusiv, a anului urmator celui de realizare a venitului. 

Pentru a nu intra sub incidenta sanctiunilor legale invitam contribuabilii care obtin sau intentioneaza sa obtina astfel de venituri sa se conformeze voluntar la declararea si plata obligatiilor fiscale aferente. 



Sursa: ANAF

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Reminder ANAF! Veniturile obtinute din activitati de infrumusetare/intretinere corporala sunt venituri impozabile":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016