Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Controale ITM in 2024. Inspectorii au verificat angajatorii din domeniile Coafura si Activitati de intretinere corporala

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 30 Ian. 2024
Controale ITM in 2024. Inspectorii au verificat angajatorii din domeniile Coafura si Activitati de intretinere corporala
Tags: controale itm, verificari itm

In perioada 17-20 ianuarie 2024, inspectorii de munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Arad au efectuat actiuni de verificare la angajatorii care isi desfasoara activitatea in domeniile Coafura si alte activitati de infrumusetare si Activitati de intretinere corporala.

Actiunea, de tip Campanie nationala, a vizat in principal identificarea cazurilor de munca nedeclarata si luarea masurilor care sa asigure respectarea de catre angajatorii care desfasoara activitate in domeniile: activitati de coafura si alte activitati de infrumusetare si activitati de intretinere corporala, a prevederilor legale care reglementeaza relatiile de munca.

In cadrul acestei Campanii s-a urmarit cu precadere modul in care angajatorii respecta prevederile legale cu privire la timpul de munca si timpul de odihna, repausurile periodice, precum si garantarea in plata a salariului minim brut pe tara.

Accent a fost pus si pe informarea angajatorilor dar si a lucratorilor, cu privire la efectele nocive si mai ales consecintele pe care le genereaza munca fara forme legale, intrucât persoana care presteaza munca nedeclarata este lipsita de protectie sociala, nu poate sa-si revendice drepturile, nu beneficiaza de concediu de odihna, de concediu medical si evident, nu are siguranta platii salariului, plata facându-se in functie de bunavointa angajatorului.

In egala masura, angajatorul care recurge la utilizarea muncii fara forme legale este lipsit de posibilitatea legala de a-l responsabiliza pe lucrator pentru eventualele prejudicii produse de catre acesta si nu mai putin important, eludarea legii atrage dupa sine sanctiuni, intr-o atare situatie, amenda contraventionala fiind de 20.000 lei pentru fiecare persoana astfel identificata.

Si in materie de securitate si sanatate in munca au fost efectuate verificari, urmarindu-se si de aceasta data cresterea gradului de constientizare a angajatorilor si lucratorilor cu privire la obligativitatea respectarii prevederilor legale de protectie a muncii.

Astfel, in cadrul responsabilitatilor pe care le au, angajatorii au obligatia de a incheia contracte individuale de munca, de a le inregistra in REVISAL si de a le transmite inspectoratului teritorial de munca in a carui raza teritoriala angajatorul isi are sediul social, precum si de a lua masurile necesare pentru asigurarea securitatii si protectia sanatatii lucratorilor, pentru prevenirea riscurilor profesionale, informarea si instruirea lucratorilor, asigurarea cadrului organizatoric si a mijloacelor necesare securitatii si sanatatii in munca.



Sursa: ITM
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Controale ITM in 2024. Inspectorii au verificat angajatorii din domeniile Coafura si Activitati de intretinere corporala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016