Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Controale ITM la angajatorii care desfasoara activitati cu cod CAEN 4724

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 18 Apr. 2022
Controale ITM la angajatorii care desfasoara activitati cu cod CAEN 4724
Tags: controale itm, anagajatori cu cod caen 4724, munca nedeclarata

In perioada 05 - 08 aprilie 2022, inspectorii de munca din cadrul ITM Arad au intreprins actiuni de control la angajatorii care isi desfasoara activitatea in domeniul fabricarii produselor de brutarie si al produselor fainoase, comert cu amanuntul al painii, produselor de patiserie si produselor zaharoase in magazine specializate, cod CAEN 4724.

Actiunea a vizat atat identificarea cazurilor de munca nedeclarata si subdeclarata cat si verificarea modului in care sunt respectate dispozitiile legale in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

Institutia reaminteste ca munca nedeclarata dar si cea subdeclarata constituie fenomene extrem de nocive, avand in vedere consecintele sociale si economice pe care le genereaza.

In primul rand lucratorul care presteaza munca fara forme legale este lipsit de protectie sociala, de drepturile pe care i le confera incheierea unui contract de munca, cum ar fi dreptul de a fi remunerat corect pentru munca prestata, dreptul la concediu de odihna, la concediu medical, la indemnizatia de somaj in caz de concediere, respectiv dreptul de a beneficia de pensie.

Consecinte negative se pot inregistra si in ceea ce priveste asigurarea unui loc de munca sanatos, lucratorii fara forme legale riscand adesea sa-si desfasoare activitatea in conditii precare, fara echipament de munca sau de protectie.

Tinand seama de aceste considerente, inspectorii de munca au urmarit cu precadere identificarea angajatorilor din domeniul fabricarii produselor de brutarie si a produselor fainoase care utilizeaza nelegal munca copiilor si a tinerilor, care nu au incheiate contracte individuale de munca sau care, desi le-au incheiat in forma scrisa, nu le-au inregistrat in Registrul General de Evidenta al Salariatilor, respectiv nu le-au transmis la Inspectoratul Teritorial de Munca astfel cum legea prevede.

Intrucat lucratorii din acest domeniu de activitate sunt expusi la o gama larga de riscuri de accidentare si imbolnavire la locul de munca, inspectorii din cadrul Serviciului Control Sanatate si Securitate in Munca au verificat spatiile in care angajatii presteaza efectiv activitate, au verificat modul in care sunt respectate normele de protectie a muncii, daca angajatorul acorda echipament de lucru si de protectie si evident daca salariatii se conformeaza obligatiei de a-l purta; daca locul de munca este ventilat suficient, mai ales spatiile unde se lucreaza la temperaturi ridicate, daca exista risc de electrocutare sau riscuri de lovire prin rasturnarea marfurilor gresit depozitate.

In cele patru zile dedicate actiunilor de control, au fost verificati 25 de angajatori, atat pe linie de relatii de munca cat si securitate si sanatate in munca si au fost aplicate peste 50 de sanctiuni, inclusiv pentru munca nedeclarata.

Actiunile de control au fost dublate de actiuni de informare cu privire la obligativitatea, necesitatea si importanta respectarii dispozitiilor legale la locul de munca, atat de catre salariati cat si de catre angajatori.


Sursa:ITM
 
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Controale ITM la angajatorii care desfasoara activitati cu cod CAEN 4724":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016