Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Controale ITM la inceput de aprilie 2024. Incalcarile grave ale legii, sanctionate cu amenzi de pana la 50.000 de lei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 18 Apr. 2024
Controale ITM la inceput de aprilie 2024. Incalcarile grave ale legii, sanctionate cu amenzi de pana la 50.000 de lei
Tags: controale itm, amenzi controale itm

Controale ITM drastice au fost efectuate la inceput de aprilie 2024. Incalcarile grave ale legii fiind sanctionate cu amenzi de pana la 50.000 de lei.

In perioada 09 – 12 aprilie 2024, inspectorii de munca din cadrul ITM au fost angrenati in Campania Nationala pentru verificarea modului in care sunt respectate prevederile legale privind incheierea si executarea contractelor individuale de munca precum si prevederile legale privind cerintele minime de securitate si sanatate in munca de catre angajatorii care desfasoara activitati din domeniul fabricarii produselor de brutarie si a produselor fainoase.

Controalele s-au desfasurat atat in timpul zilei cat si pe timpul noptii si au avut ca obiective principale eliminarea neconformitatilor prin dispunerea de masuri de intrare in legalitate respectiv sanctionarea incalcarilor grave ale legii precum si rol de informare, urmarind cresterea gradului de constientizare a angajatorilor si lucratorilor in ceea ce priveste necesitatea respectarii prevederilor legale, in domeniile relatiilor de munca si securitatii si sanatatii in munca.

Din punctul de vedere al securitatii si sanatatii in munca, tinand seama si de controalele anterioare, s-a evidentiat faptul ca lucratorii din acest domeniu sunt expusi la o gama larga de riscuri de accidentare si imbolnavire la locul de munca, in speta risc de accidentare generat de incendii sau explozii, de echipamente de munca neconforme, manipulari de mase grele, risc de electrocutare, ventilatie insuficienta sau risc de lovire, strivire de echipamentele de munca aflate in miscare cum ar fi malaxoare, stivuitoare, camioane, toate acestea impunand adoptarea unor atitudini, comportamente si actiuni adecvate in prevenirea producerii de accidente. Au fost verificati 394 lucratori, faptele mai grave fiind sanctionate cu amenda, in celelalte cazuri fiind stabilite masuri pentru remedierea neconformitatilor constatate.

In domeniul relatiilor de munca, intrucat domeniul supus controlului este susceptibil de incalcarea dispozitiilor legale, s-a verificat cu atentie transmiterea in termen legal a contractelor individuale de munca in REVISAL, angajarea personalului, respectarea duratei timpului de munca precum si a timpului de odihna, existenta si modul de intocmire a evidentei orelor de munca prestate de salariati, munca de noapte si nu in ultimul rand acordarea drepturilor salariale. S-a avut in vedere de asemenea, modul in care au fost duse la indeplinire masurile dispuse cu ocazia controalelor anterioare.

Ca si in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cazurile de incalcari grave ale legii au fost sanctionate contraventional, valoare totala a amenzilor ajungand la 50.000 de lei.



Sursa: ITM

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Controale ITM la inceput de aprilie 2024. Incalcarile grave ale legii, sanctionate cu amenzi de pana la 50.000 de lei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016