Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ITM va desfasura pe tot parcursul anului actiuni de control privind expunerea angajatilor la riscul de infectare cu Covid-19

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Apr. 2021 Exclusiv
Tags: controale itm, riscul de infectare cu covid-19, sanatatea in munca pentru angajati

In perioada februarie - decembrie 2021 se va desfasura ,,Actiunea de control privind prevenirea expunerii lucratorilor la riscul de infectare cu noul coronavirus", conform unui comunicat de presa de pe site-ul ITM Calarasi.

Obiectivele actiunilor de control sunt urmatoarele:

-monitorizarea respectarii prevederilor legale privind prevenirea riscurilor profesionale care pot fi determinate de expunerea lucratorilor la agentul biologic noul coronavirus (SARS-CoV-2), precum si cu privire la masurile de prevenire si protectie aplicate in intreprinderi.
-constientizarea angajatorilor cu privire la necesitatea respectarii cerintelor legale din domeniul securitatii si sanatatii in munca.
-identificarea situatiei actuale a activitatilor de prevenire si protectie realizate in intreprinderi, care vizeaza riscurile profesionale rezultate sau care pot sa rezulte din expunerea lucratorilor la agentul biologic noul coronavirus, in
cursul activitatii lor.
 
Actiunea de control va viza intreprinderi din toate domeniile de activitate.

In perioada februarie – martie 2021 au fost efectuate 132 controale, fiind constatate 109 neconformitati, pentru care au fost dispuse masuri de remediere, cu termene precise de rezolvare si au fost aplicate 109 sanctiuni contraventionale in valoare de 22.000 lei.

Dintre neconformitatile constatate insitutia mentioneaza:

-planul de prevenire si protectie revizuit si completat cu masurile stabilite pentru combaterea raspandirii virusului SARS CoV-2 (intocmit in baza evaluarii riscurilor revizuita pentru SARS CoV-2) nu a fost adus la cunostinta lucratorilor in cadrul efectuarii unei instruiri periodice suplimentare.

-tematicile privind instruirea periodica pe anul 2021 nu cuprind si documentele intocmite de angajator pentru asigurarea masurilor necesare pentru combaterea raspandirii virusului SARS-CoV-2 (evaluarea riscurilor, planul de prevenire si protectie, instructiuni proprii de SSM).

-la instruirea lucratorilor nu s-au utilizat si documentele intocmite pentru prevenirea expunerii la riscul de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

-unitatea nu avea afisat la intrare si in cele mai vizibile locuri din unitate regulile de conduita obligatorie pentru angajati si pentru toate persoanele care intra in spatiul organizat de angajator, cu privire la prevenirea imbolnavirilor cu virusul SARS-CoV-2.

-nu au fost identificate riscurile specifice conditiilor de contaminare epidemiologica avand in vedere pericolul infectarii lucratorilor cu virusul SARS-CoV-2.



Sursa: ITM
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ITM va desfasura pe tot parcursul anului actiuni de control privind expunerea angajatilor la riscul de infectare cu Covid-19":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016