Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Controale ITM! Sunt verificate unitatile care desfasoara activitati unde raspandirea Covid-19 este un pericol major

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Iul. 2020 Exclusiv
Tags: controale itm, asigurarea securitatii si sanatatii in munca, protejarea lucratorilor

Conform unui comunicat de presa al Inspectoratului Teritorial de Munca Arad, recent a avut loc o actiune de verificare, efectuata de catre inspectorii de munca de la ITM Arad, in unitatile care desfasoara activitati in hale de productie unde raspandirea COVID-19 este un pericol major.

Aceasta actiune face parte din activitatea intensa de prevenire si control pe care inspectorii de munca o desfasoara mai ales de la inceputul pandemiei pentru asigurarea securitatii si sanatatii in munca a lucratorilor. Astfel de actiuni vor avea loc si in continuare atat timp cit situatia o va impune.

S-a verificat modul de aplicare a prevederilor Legii 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid-19 si a Ordinului nr. 3577/2020 privind masurile pentru prevenirea contaminarii cu noul coronavirul SARS-CoV-2 si pentru asigurarea desfasurarii activitatii la locul de munca in conditii de securitate si sanatate in munca, pe perioada starii de alerta. 

S-a urmarit cu precadere limitarea contactului cu alte persoane la maximum 15 minute, la o distanta de minimum 1,5 m si afisarea la intrare si in cele mai vizibile locuri din unitate a regulilor de conduita obligatorie pentru angajatii si pentru toate persoanele care intra in spatiul organizat de angajator cu privire la prevenirea imbolnavirilor cu acest virus. 

S-au aplicat, numai azi, sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor celor doua acte normative in valoare de peste 20.000 lei.

Amintim ca, in conformitate cu prevederile Legii 55/2020, sanctiunea pentru nerespectarea de catre conducatorii operatorilor economici a conditiilor privind luarea  de masuri pentru diminuarea impactului tipului de risc (limitarea raspandirii COVID-19) este intre 1000 si 5000 lei
Totodata, s-a verificat si modul in care angajatorii respecta prevederile legale in ceea ce priveste munca nedeclarata, sub toate aspectele sale (inclusiv verificarea existentei situatiilor in care persoane aflate in somaj tehnic presteazi activitate).
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Controale ITM! Sunt verificate unitatile care desfasoara activitati unde raspandirea Covid-19 este un pericol major":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016