Atentie contabili!


Modificari importante privind plafoanele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Controale ITM: 190 de muncitori depistati pe santierul Autostrazii A7 NU aveau contracte de munca

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 18 Sep. 2024
Controale ITM: 190 de muncitori depistati pe santierul Autostrazii A7 NU aveau contracte de munca
Tags: controale itm, muncitori fara cim

ITM Buzau, a desfasurat o serie de actiuni de control pe parcursul mai multor zile pe santierul Autostrazii A7, in zona Stilpu, pe lotul 3 al proiectului.

Controlul a dus la identificarea a 190 de persoane care lucrau fara contract individual de munca pentru o firma infiintata in 2024 anunta Ministerul Muncii printr-un comunicat de presa recent.
 

Controale ITM - muncitori fara forme legale


„Cei care accepta sa lucreze fara forme legale trebuie sa inteleaga riscurile la care se expun, neavand acces la protectia sociala, pensie sau asigurari de sanatate. Vom intensifica verificarile si controalele pentru a proteja drepturile lucratorilor si a asigura respectarea legislatiei in domeniul muncii”, a declarat Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale.

 

„In momentul verificarilor, lucratorii care desfasurau activitati fara forme legale au incercat sa fuga pe camp, fiind identificati ulterior de echipajele de jandarmi venite in sprijinul nostru. Aceste incalcari constituie o incalcare a prevederilor Codului Muncii, conform art. 15^1 privind munca nedeclarata. Pentru aceste nereguli, angajatorul a fost sanctionat cu o amenda in valoare de 200.000 de lei, maximumul prevazut de lege”, a declarat Mihai Nicolae Uca, inspector de stat general al Inspectiei Muncii.

 

Pe langa sanctiunea contraventionala s-au dispus masuri obligatorii, printre care incheierea contractelor individuale de munca si inregistrarea acestora conform legii, precum si plata contributiilor sociale si a salariilor pentru perioada lucrata de angajati.



Sursa: Min. Muncii

Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Controale ITM: 190 de muncitori depistati pe santierul Autostrazii A7 NU aveau contracte de munca":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz Modificari importante privind plafoanele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016